Hula’daki ölü sayısı 60’a çıktı
SAAF-İsrail savaş uçaklarının güney Lübnan’ın Hula köyüne düzenledikleri saldırıda öldürülen
SAAF-İsrail savaş uçaklarının güney Lübnan’ın Hula köyüne düzenledikleri saldırıda öldürülen sivillerin sayısının 60’a ulaştığı bildirildi.
İsrail’in bu saldırısıyla, güneydeki Kana ve doğudaki Elka kentlerine düzenlediği saldırılarla birlikte üçüncü büyük sivil katliamına yol açtığı belirtiliyor.
İrna Haber ajansının bildirdiğine göre İsrail savaş uçakları güneydeki sınır köyü olan Hula’yı iki defa bombaladı, ilk bombardımanda 9’u çocuk 18 Lübnanlı sivil hayatını kaybetti.
Lübnan’daki Kızıl Haç örgütünden yaralıların kurtarılması için yardım talep edilmesinin ardından İsrail savaş uçakları kenti ikinci kez bombaladı, bu bombardıman sırasında da 43 Lübnanlı sivil hayatını kaybetti.
Lübnan Başbakanı Fuad Sinyore, İsrail’in Hola köyünde gerçekleştirdiği katliamı ağlayarak duyurmuştu.
İlgili Haberler
Güney Lübnan’da hava saldırısı, topçu ateşi ve yıkım
21 Eylül 2026 17:03
Trump’tan Aun’a saldırılar altında “barış ve güvenlik” mesajı
21 Eylül 2026 16:53
Hizbullah'tan Ali Tahir cephesiyle ilgili ilk resmi açıklama
20 Eylül 2026 23:50
Hizbullah: Direniş cephesi hâlâ önemli güç kozlarına sahip
20 Eylül 2026 14:41
