Müslüman Kardeşler’den İran’a jest

img
Müslüman Kardeşler’den İran’a jest YDH

YDH- Mısır Müslüman Kardeşler Cemaati, Hüsnü Mübarek döneminde İran’la ilişkilerin kesilmesi politikasının gözden geçirileceğini açıkladı.




 

YDH- Mısır Müslüman Kardeşler Cemaati, Hüsnü Mübarek döneminde İran’la ilişkilerin kesilmesi politikasının gözden geçirileceğini açıkladı.

Fars haber ajansına demeç veren Müslüman Kardeşler Cemaati’nin üst düzey yetkililerinden Mahmud İzzet, eski rejim döneminde İran’la ilişkilerin kesilmesi yönünde gerçekleşen politikanın gözden geçirileceğini söyledi.

Mısır’da yapılan seçimlerin ilk aşamasında İslamcı partilerin kazandığı zaferin ülkedeki her kesim için hayır ve bereket getirdiğini belirten Mahmud İzzet, “Biz bu başarıyı, demokrasi ve özgürlük yönünde atılmış bir adım olarak görüyor ve kutluyoruz. Çünkü bu başarının Mısır halkının taleplerinin dile getirilmesi olduğuna inanıyoruz” dedi.

Müslüman Kardeşler cemaatinin 25 Ocak devriminden bu yana ülke çıkarları doğrultusunda adımlar attığını bu yüzden de kendisine yöneltilen suçlamalara değer vermediğini belirten Mahmud İzzet, Mısır’ın hassas bir dönemden geçtiğini vurguladı.

Bölgesel meselelerle ilgili değerlendirmelerde de bulunan İzzet, Müslüman Kardeşlerin iktidara gelmesi durumunda İslam ve Arap dünyasıyla özellikle de Filistin sorunuyla ilgili meselelerin eski rejim döneminde olduğu gibi ele alınmayacağını belirterek “Filistin meselesinin İslam dünyasındaki en önemli mesele olduğuna inanıyoruz. Ayrıca coğrafi açıdan Filistin’in yanında olan Mısır’ın mümkün olan her yolla Filistinli kardeşlerine yardım etmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Mahmud İzzet, Mısır’ın gelecekteki aşamada eski rejimin İran’la ilişkileri kesmesi de dahil olmak üzere birçok politikasının gözden geçirileceğini söyledi.