Suriye’de terörist saldırı, 3 ölü 17 yaralı

img
Suriye’de terörist saldırı, 3 ölü 17 yaralı YDH

YDH- Suriye’de terörist grupların çeşitli kentlerde düzenlediği bombalı ve silahlı saldırılarda aralarında bir albayın da bulunduğu 3 kişi öldü, 17 kişi de yaralandı.




 

YDH- Suriye’de terörist grupların çeşitli kentlerde düzenlediği bombalı ve silahlı saldırılarda aralarında bir albayın da bulunduğu 3 kişi öldü, 17 kişi de yaralandı.

SANA haber ajansının bildirdiğine göre Humus, Dera, İdlib ve Lazkiye kentlerinde düzenlenen saldırılarda 3 kişi öldü ve 13’ü güvenlik görevlisi olmak üzere 17 kişi de yaralandı.

Humus kentinin Şenşar bölgesinde terörist grupların açtığı ateş sonucu 1 albayın, İdlib’in Mardebsa köyünde bir sivilin öldüğü bildirilirken, Dera’da da güvenlik güçleriyle terörist gruplar arasında yaşanan çatışmada küçük bir kız çocuğunun öldüğü, dördü güvenlik görevlisi olmak üzere 9 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Der’a kentinde bir teröristin yakalandığını bildiren SANA haber ajansı, İdlib’e bağlı Serakıb kentinde de bir cami imamının teröristler tarafından kaçırıldığını duyurdu.

Lazkiye kentinde düzenlenen bir bombalı saldırıda 3 polis memurunun yaralandığı bildirilirken Suriye ordusuna bağlı bomba imha ekiplerinin Duma, Humus ve Halep kentine bağlı Selahaddin bölgesindeki Uveys el-Karani Camii yakınlarına yerleştirilmiş bombaları etkisiz hale getirdiği açıklandı.

Halep Valisi Muvaffak el-Halluf, Katar’ın el-Cezire televizyonunun Suriye güvenlik güçlerinin Cuma günü Selahaddin bölgesinde halka saldırıp çok sayıda kişiyi tutukladığına ilişkin haberini yalanladı, Halep Valisi Halluf, yağmurlu bir havanın hakim olduğu kentte Cuma namazından sonra vatandaşların evlerine gittiğini söyledi. Suriye devlet televizyonu da el-Cezire’nin olayların yaşandığını iddia ettiği bölgeden canlı görüntüler yayımladı.

Öte yandan Suriye güvenlik güçleri İdlib kentinde, işyerinden evine giderken silahlı gruplar tarafından kaçırılan Ma’ra en-Numan Üniversitesi Rektörünü bölge halkının yardımıyla kurtardığı bildirildi.

   



Makaleler

Güncel