Karadavi: Libya şimdi İslami konumuna kavuştu

img
Karadavi: Libya şimdi İslami konumuna kavuştu YDH

YDH- Katar’ın İslam alimlerinden Yusuf el-Karadavi, Libya’nın Bingazi kentinde yaptığı konuşmada Libya’nın İslami konumuna kavuştuğunu söyledi.




 

YDH- Katar’ın İslam alimlerinden Yusuf el-Karadavi, Libya’nın Bingazi kentinde yaptığı konuşmada Libya’nın İslami konumuna kavuştuğunu söyledi.

 El-Cezire televizyonunun haberine göre Müslüman Alimler Birliği Başkanı Şeyh Yusuf el-Karadavi, Libya’nın Bingazi kentinde halka hitaben bir konuşma yaptı.

Yusuf el-Karadavi, Libya halkından bağışlayıcı ve hoşgörülü olmalarını istedi ve Libya’ya gelirken uçakta bir Libyalı İslam aliminin kendisine halkın bu cumaya hoşgörü cuması adını verdiğini söylediğini belirterek kendisinin de o yüzden hoşgörüden bahsettiğini ifade etti.

“Libya, şu anda kötülükten ve fesattan kurtuldu ve İslami konumuna kavuştu” diyen Karadavi, Libyalılardan geçmişi unutarak geleceğe bakmalarını istedi.

Libya halkının Kaddafi diktatörlüğünden kurtulmak için büyük fedakarlıklara katlandığını belirten Karadavi, Libya’nın geleceğini parlak gördüğünü söyledi.

Karadavi, Muammer Kaddafi aleyhtarı gösteriler başladığında Kaddafi’nin öldürülmesine dair fetva vermişti.

Geçtiğimiz cuma günü verdiği hutbede Suriye’de iktidara gelmeleri durumunda İran, Hamas ve Hizbullah’la ilişkileri keseceklerini açıklayan Suriye Ulusal Konseyi adlı rejim karşıtı örgütün Lideri Burhan Galyon’u desteklediğini açıklayan Karadavi, Bahreyn’deki yönetim aleyhtarı gösterileri “mezhepçi ve taifeci” diye nitelemişti.



Makaleler

Güncel