Libya’da rakip gruplar arasında çatışma

img
Libya’da rakip gruplar arasında çatışma YDH

YDH- Libya’daki rakip milis grupları arasında yaşanan çatışmada bir kişinin öldüğü üç kişinin de yaralandığı bildirildi.




 

YDH- Libya’daki rakip milis grupları arasında yaşanan çatışmada bir kişinin öldüğü üç kişinin de yaralandığı bildirildi.

Fransız haber ajansının bildirdiğine göre Libya’nın başkenti Trablus’ta rakip gruplar arsında yaşanan silahlı çatışmada 1 kişi öldü, üç kişi de yaralandı.

Kaddafi yönetimine karşı silahlı isyanı yöneten komutanlardan Halife Heftar’ın oğlunun Zintan milis grubu tarafından korunan bir bankaya zorla girmeye çalışırken açılan ateş sonucu yaralandığı bildirildi.

Zintan milis grubunun üst düzey komutanlarından Muhtar Lahtar, rakip grubun komutanı Halife Heftar’ın oğlunun Zintan grubu tarafından korunan bankaya zorla girmeye çalışırken açılan ateşle yaralandığını söyledi.

Muhtar Lahtar, yaşanan çatışmada Halife Hetar’ın oğlundan başka bir kişinin daha yaralandığını, bir kişinin ise hayatını kaybettiğini açıkladı.

Zintan grubunun Trablus’un Kaddafi yönetiminden ele geçirilmesi sırasında ön saflarda savaştığı, bu yüzden de Kaddafi güçlerine ait birçok mühimmat deposunu kontrolü altına aldığı için çok sayıda silaha sahip olduğu bildiriliyor.

Zintan grubunun halen Trablus uluslar arası havaalanının da dahil olduğu birçok hassas tesisi kontrolü altında tuttuğu bildiriliyor.

Aslen Bingazili olan ve daha önce Kaddafi ordusunda komutanlık yapan General Halife Heftar’ın 1980’li yıllarda Kaddafi rejimi ile yolarlını ayırarak Amerika’ya gittiği, Amerika’da 20 yıl kaldıktan sonra mart ayında Libya’ya dönerek isyancıların safına katıldığı bildiriliyor.

Devrim sırasında başkent Trablus’a gelen farklı kentlere ve kabilelere mensup silahlı milislerin birbirleriyle çatışmasının yeni kurulan yönetimin en önemli problemlerinden biri olduğu belirtiliyor.