Ulusal Konsey birbirine düştü, Galyon’un istifası isteniyor

img
Ulusal Konsey birbirine düştü, Galyon’un istifası isteniyor YDH

YDH- Fransa, Katar ve Türkiye’nin girişimiyle İstanbul’da kurulan Suriye Ulusal Konseyi adlı gruptaki görüş ayrılıklarının tırmandığı ve örgütün başkanı Burhan Galyon’un istifasının istendiği bildirildi.




 

YDH-  Fransa, Katar ve Türkiye’nin girişimiyle İstanbul’da kurulan Suriye Ulusal Konseyi adlı gruptaki görüş ayrılıklarının tırmandığı ve örgütün başkanı Burhan Galyon’un istifasının istendiği bildirildi.

Mısır’da yayımlanan el-Ehram gazetesi, İstanbul’da kurulan Suriye Ulusal Konseyi adlı örgütün üyelerinin örgütün başkanlığını yapan Burhan Galyon’u sert sözlerle eleştirdiklerini ve istifasını istediklerini bildirdi.

Ulusal Konsey adlı örgütün içindeki tartışmaların Burhan Galyon’un Suriye Ulusal Koordinasyon Kurulu adlı bir başka muhalif grubun lideri olan Heysem Menna ile tüm rejim muhaliflerinin ortak hareket etmesini öngören bir anlaşma imzalamasından sonra başladığı bildiriliyor.

El-Ehram gazetesi, Ulusal Konsey içerisinde yer alan Suriye Müslüman Kardeşler Örgütü’nün Burhan Galyon’un istifa etmesi yönünde karar aldığını bildirdi.

Heysem Menna liderliğindeki Suriye Ulusal Koordinasyon Kurulu ile Ulusal Konsey’in Başkanı Burhan Galyon tarafından imzalanan siyasi belgede “Suriye’nin ulusal egemenliğine ve bağımsızlığına karşı her türlü yabancı askeri müdahalenin reddedildiği” şeklinde bir maddenin yer aldığının açıklanmasından sonra Ulusal Konsey içerisinde sert tartışmalar yaşanmaya başlanmıştı.

Burhan Galyon, kendisine yöneltilen eleştiriler üzerine imzaladığı belgenin taslak olduğunu öne sürerken Ulusal Koordinasyon Kurulu Başkanı Heysem Menna, imzaladıkları metnin taslak değil, belgenin nihai şekli olduğunu iddia ediyor.

Fransa yönetimi, iki ay önce Suriyeli muhalifleri birlik olmaya çağırmış, Suriyeli muhaliflerin birlik olmaları ve Şam yönetimine karşı iyi bir şekilde örgütlenmeleri durumunda Paris’in muhalifleri tanıyabileceğini açıklamıştı.

El Ehram gazetesi, Ulusal Konsey üyelerinin Burhan Galyon’u Heysem Menna ile anlaşma imzalamasından dolayı sert bir şekilde eleştirdiklerini belirterek “Galyon, tüm kırmızıçizgileri geçti, o Konsey’in başkanı olunca diğer üyelere danışmadan istediği her anlaşmayı imzalayabileceğini sanıyor” dediklerini nakletti.