El-Irakiye'deki parçalanma sürüyor, ayrılanların sayısı 42’ye çıktı

img
El-Irakiye'deki parçalanma sürüyor, ayrılanların sayısı 42’ye çıktı YDH

YDH- Irak’ta yaşanan siyasi bunalım, umulandan farklı bir etki yaptı; İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiye’den ayrılanların sayısı 42’ye yükseldi.




 

YDH- Irak’ta yaşanan siyasi bunalım, umulandan farklı bir etki yaptı; İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiye’den ayrılanların sayısı 42’ye yükseldi.

Irak’tan yayın yapan Nehreynnet, el-Irakiye İttifakı’ndan ayrılan üyelerin sayısının 42’ye yükseldiğini belirterek ittifakın çökmenin eşiğine geldiğini bildirdi.

Necef, Zikar, Divaniye kentlerindeki temsilcilerinin ayrılmasından sonra el-Irakiye İttifakı’nın en önemli isimlerinden İskender Vetut’un da ittifak’tan ayrılması, ittifakın tamamen dağılabileceği yorumlarına sebep oldu.

Irak Parlamentosu Savunma ve Güvenlik Komisyonu üyesi de olan İskender Vetut, İyad Allavi’yi ittifakın diğer liderlerini dışlamakla ve yabancıların emirlerini uygulamakla suçladı.

İskender Vetut’la birlikte el-Irakiye’den ayrılan ittifakın üç önemli lideri, el-Irakiye yönetimini taifeci davranmakla ve başta Suudi Arabistan olmak üzere yabancı ülkelerin talimatları doğrultusunda hareket etmekle suçluyorlar.

El-Irakiye ittifakı’nın el-Foratu’l- Evsat bölgesindeki en güçlü ismi olan İskender Vetut’un ayrılmasının el-Irakiye’nin bu bölgede yıkıcı bir darbe alması olarak yorumlanırken; Vetut, “el-Irakiye, taifeci bir renk kazanmaya başladı ve bizim seçim sürecinde hazırladığımız asli programdan uzaklaştı. Ülkenin siyasi gruplar arasındaki mevcut ihtilaflara tahammül edecek gücü kalmadı. Bu ihtilaflara bir son vermekten başka çare yok” dedi.