Katar, Türkiye ve güdümlü muhalefetin umudu boşa çıktı

img
Katar, Türkiye ve güdümlü muhalefetin umudu boşa çıktı YDH

YDH- Arap Birliği’nin Suriye’deki olayları yerinde görmek üzere bu ülkeye gönderdiği gözlemci heyetinin görev süresi bir ay daha uzatıldı.




 

YDH- Arap Birliği’nin Suriye’deki olayları yerinde görmek üzere bu ülkeye gönderdiği gözlemci heyetinin görev süresi bir ay daha uzatıldı.

Reuters haber ajansının bildirdiğine göre bugün Kahire’de yapılan Arap Birliği dışişleri bakanları toplantısında Suriye’deki gözlemci heyetinin görev süresinin bir ay daha uzatılmasına karar verildi.

Suriye’ye gönderilen gözlemci heyetinin başkanı Muhammed Mustafa ed-Dabi, Arap Birliği dışişleri bakanları toplantısında görevi sona eren gözlemci heyetinin görev süresinin bir ay daha uzatılmasını istedi.

Suriye ile Arap Birliği arasında imzalanan protokol bir süreyle Suriye’ye gönderilen gözlemci heyetinin süresinin iki tarafın da onayı ile bir ay daha uzatılmasını öngörüyordu.

ABD,  Katar ve Türkiye’nin girişimiyle İstanbul’da kurulan Suriye Ulusal Konseyi adlı rejim karşıtı örgüt ile Katar, gözlemci heyetinin görevinin sona erdirilmesini ve meselenin uluslar arası müdahale için BM Güvenlik Konseyi’ne sevk edilmesini istiyordu.

Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da el-Arabiya kanalına verdiği demeçte Suriye’ye yönelik bir birleşmiş Milletler kararını destekleyeceğini söylemişti.