Irak Direnişi ABD'yi alarma geçirdi

img
Irak Direnişi ABD'yi alarma geçirdi YDH

Humus'taki ABD işgal üssü Tanf’ın, Irak Direnişi'nin saldırıları nedeniyle günlerdir alarmda olduğu bildirildi.




YDH- El-Meyadin’in bildirdiğine göre, saha kaynakları “Suriye-Ürdün-Irak sınır üçgeninde yer alan Tanf üssünde konuşlu ABD güçlerinin üssü güçlendirmek ve daha özel hava savunma sistemleri kurmak için ek silah ve teçhizat getirdiğini” bildirdi.

Kaynaklar takviyelerin iki amacı olduğunu açıkladı: Birincisi, geçtiğimiz hafta Suriye'deki ABD üslerine yaklaşık altı saldırı gerçekleştiren direnişin olası saldırılarına karşı üssü korumak, ikincisi ise Irak direniş güçlerinin bölgede artan saldırılarını hafifletmede İsrail işgaline yardımcı olmak.

Kaynaklar, “ABD tarafının, Suriye'nin güneyinden işgal altındaki Golan Tepeleri'ne geçmeden önce durdurmak amacıyla insansız hava araçlarını izlemek için tasarlanmış gözetleme cihazlarını etkinleştirmeye başladığını” da sözlerine ekledi.

Yetkililer bu gelişmenin, Irak'taki İslami Direniş'in Suriye'deki ABD hedeflerine ve işgal altındaki Filistin topraklarındaki İsrail hedeflerine yönelik artan ve kısa süre önce iki askerin ölümüne neden olan operasyonlarına bir yanıt niteliği taşıdığını bildiriyorlar.

Kaynaklar, “İsrail'in, Irak'tan gelen insansız hava aracı saldırılarının etkisini azaltmak ve faaliyetlerini tamamen durdurmaya çalışmak için Washington'un müdahalesini talep etmiş olabileceğini” öne sürdü.

Son iki gündür, “Tanf” bölgesindeki ABD üssü, 55 kilometrelik bölgede yürütülen kara devriyeleri ile hem karada hem de havada yüksek alarm durumunda olduğu bildirildi. Bölgedeki izleme sistemlerini güçlendirmek için ilave termal kameraların yerleştirildiğine de inanılıyor.

Artırılan alarmın aynı zamanda Irak topraklarından işgal altındaki Golan Tepelerine doğru fırlatılan bir insansız hava aracını izlemeyi amaçladığı ancak ABD güçlerinin bu aracı engelleyemediğine dikkat çekildi. İnsansız hava aracı 55 kilometrelik bölgeden ve Tanf üssünden başarıyla geçerek hedefine yakalanmadan ulaşmıştı.