İsrail istihbaratı Tunus’taki faaliyetlerini canlandırdı

img
İsrail istihbaratı Tunus’taki faaliyetlerini canlandırdı YDH

YDH- İsrail dış istihbarat servisi Mossad’ın Tunus’un çeşitli kentlerdeki üslerini yeniden aktif hale geçirdiği bildirildi.




 

YDH- İsrail dış istihbarat servisi Mossad’ın Tunus’un çeşitli kentlerdeki üslerini yeniden aktif hale geçirdiği bildirildi.

İsrail’de yayımlanan Yediot Ahronot gazetesi, Tunus’ta yayımlanan el-Musavver dergisini kaynak göstererek verdiği haberinde İsrail dış istihbarat servisi Mossad’ın Zeynelabidin Bin Ali’nin devrilmesinden sonra Tunus’un çeşitli kentlerindeki üslerini yeniden etkin hale getirmeye başladığını bildirdi.

Haberde, İsrail istihbarat servisi Mossad’ın Tunus’un büyük kentlerinde çeşitli branş ve dallarda yeniden etkin çalışmalar başlattığı bildirildi.

Mossad’ın Kuzey Afrika ülkelerindeki faaliyetlerinde, tahrik ve sabotaj amaçlı casus devşirme ve Cezayir ve Libya’daki gelişmeleri izlemeyi hedeflediğinin belirtildiği haberde Tunus’taki barış sürecine muhalif Filistinlilerle selefi ve İslamcı gruplarla ilgili de istihbarat çalışması yapıldığı bildirildi.

Haberde, Mossad’ın Tunus’taki faaliyetlerini bu ülkedeki Amerikan istihbarat servisi CIA unsurlarıyla ile koordinasyon içinde yürüttüğü bilgisine de yer verildi.