Sarkozy’nin Kaddafi’den aldığı paranın miktarı açıklandı

img
Sarkozy’nin Kaddafi’den aldığı paranın miktarı açıklandı YDH

YDH- Fransa Cumhurbaşkanı Nikola Sarkozy’nin 2007 seçimlerinde Libya’nın devrik lideri Muammer Kaddafi’den aldığı paranın miktarı açıklandı.




 

YDH- Fransa Cumhurbaşkanı Nikola Sarkozy’nin 2007 seçimlerinde Libya’nın devrik lideri Muammer Kaddafi’den aldığı paranın miktarı açıklandı.

İngiltere’de yayımlanan Daily Mail gazetesi Fransa Cumhurbaşkanı Nikola Sarkozy’nin Libya’nın devrik lideri Muammer Kaddafi’den tek seferde 42 milyon sterlin aldığını ve bunu da 2007’deki seçim kampanyasında kullandığını bildirdi.

Daily Mail, haberinde daha önce dışişleri ve maliye bakanlıklarında bulunan Nikola Sarkozy’nin cumhurbaşkanlığı öncesinde defalarca Trablus’a gittiğini Libya’nın devrik lideri Muammer Kaddafi’den yasadışı yardım aldığını ortaya koyan somut belgeler bulunduğunu yazdı.

Sarkozy’nin Libya’dan para aldığına ilişkin resmi notların ve devlet belgelerinin Mediapark sitesinde yayımlandığını belirten gazete, görüşmeye ilişkin bir resmi belgede “6 Ekim 2005 tarihli görüşmede Sarkozy’nin seçim mücadelesi için kullanacağı mali kaynak sorunu Kaddafi ile yapılan müzakerelerle tamamen çözüldü” ifadesinin yer aldığını bildirdi.

Muammer Kaddafi, kendi iktidarını hedef alan uluslar arası girişimlerle ilgili olarak “şu an benim aleyhime adım atan bazı ülke liderleri benden para almıştı” demiş ve para alan liderler arasında Sarkozy’nin ismini de vermişti.