Suriyeli muhalifler silahlandırıldıklarını teyit etti
YDH- ABD, Fransa, Türkiye ve Katar’ın girişimleriyle İstanbul’da kurulan Ulusal Konsey adlı rejim karşıtı örgüt, Suriye’ye uluslar arası müdahale istediğini belirten bir bildiri yayımladı.
YDH- ABD, Fransa, Türkiye ve Katar’ın girişimleriyle İstanbul’da kurulan Ulusal Konsey adlı rejim karşıtı örgüt, Suriye’ye uluslar arası müdahale istediğini belirten bir bildiri yayımladı.
Rusya el-Yovm televizyonunun haberine göre geçtiğimiz yaz İstanbul’da kurulan Ulusal Konseyin Sözcüsü Corc Sabra, örgüt tarafından hazırlanan bildiriyi okudu ve “Ulusal Konsey, acilen bir Arap ve uluslar arası askeri müdahale istemekte ve Suriye’de bir uçuşa yasak bölgenin oluşturulmasını talep etmektedir” dedi.
Özgür Suriye Ordusu adlı silahlı örgütün de silahlandırılmasını isteyen Corc Sabra, bazı ülkelerin Özgür Suriye Ordusu’nu silahlandırdığını açıkladı; ancak örgütü silahlandıran ülkelerin isimlerini belirtmedi.
Yabancı devletlerden ulaştırılan silahları silahlı örgütlere iletmek için koordinasyon büroları kurduklarını açıklayan Sabra, bu büroların nerelerde kurulduğunu ise açıklamadı.
İlgili Haberler
Şeybani: Mekke İttifakı’na katılmayı değerlendiriyoruz
31 Ekim 2026 16:08
Suriye’deki güvenlik karmaşası Lübnan’ı da tehdit ediyor
28 Ekim 2026 11:11
Ürdün ve Suriye'den Dera saldırıları için ortak soruşturma kararı
28 Ekim 2026 02:43
Suudi basını: İsrail ile Suriye geçen hafta savaşın eşiğine geldi
27 Ekim 2026 21:48
