Karadavi’nin oğlundan babasına Bahreyn cevabı

img
Karadavi’nin oğlundan babasına Bahreyn cevabı YDH

YDH- Katar’ın Mısır kökenli din görevlisi Yusuf el-Karadavi’nin oğlu Abdurrahman Yusuf, Bahreyn’deki gösterileri “dış müdahale ile gerçekleştirilen taifeci isyan” olarak niteleyen babasına cevap verdi.




 

YDH- Katar’ın Mısır kökenli din görevlisi Yusuf el-Karadavi’nin oğlu Abdurrahman Yusuf, Bahreyn’deki gösterileri “dış müdahale ile gerçekleştirilen taifeci isyan” olarak niteleyen babasına cevap verdi.

El Alem televizyonunun haberine göre Mısırlı Şair Abdurrahman Yusuf, yazdığı açık mektubunda Halife ailesinin ve Körfez ülkelerinin Bahreyn halkına yaptıklarının utanç verici olduğunu söyledi.

Şeyh Yusuf el-Karadavi’nin oğlu Abdurrahman Yusuf, mektubunda “Bahreyn’de yaşananlar bir zulümdür. Bu ülkede yıllarca adil talepler söz konusu edildi. Ama hiç kimse buna aldırış etmedi. Şu an Bahreyn halkı bu taleplerini tamamen barışçı bir şekilde dile getirmek için sokaklara çıktı.

Bu adil taleplere şiddet ve sindirme ile cevap verildi. Bahreynli yetkililer, halkın taleplerini bastırmak için her türlü şiddeti kullandı ve Arap ülkelerinden de yardım aldı” dedi.

Babası Yusuf el-Karadavi’nin Bahreyn halkının taleplerini “taifeci” olarak nitelemesine de değinen Abdurrahman Yusuf, “Bugün sokaklarda Şiilerin yürüdüğü doğrudur. Fakat gerçek şu ki yetkililer, onlarca yıldır planlı bir şekilde onları vatandaşlık haklarından mahrum bırakmıştır. Bu ülkede nüfus dokusunu değiştirmek ve Şiilerle Sünniler arasında nüfus dengesi sağlamak için binlerce yabancıya vatandaşlık verilmiştir” dedi.

Abdurrahman Yusuf, Bahreyn’e başka ülkelerden getirilenlerin çoğunu güvenlik ve istihbarat memurlarının oluşturduğuna dikkat çekerek Mısır devriminden sonra çok sayıda Mısırlı güvenlik ve istihbarat görevlisine süresiz izin verildiğini ve bunların da yüksek maaşlarla Bahreyn’deki gösterileri bastırmak için kullanıldığını söyledi ve “Kahire’deki güvenlik yetkilileri, Bahreyn’deki halkın mısırlı güvenlik subayları tarafından sindirildiğine ilişkin haberlere açıklık getirmelidir” dedi.