Hürmüz Boğazı’nda parazit alarmı 2170
- Admin
- 22 Haziran 2025
İngiliz Deniz Ulaştırma Otoritesi, Hürmüz Boğazı'nda GPS sinyallerine yönelik parazitlerin gemi kazalarına yol açabileceği uyarısında bulundu.
Tümünü Okuİngiliz Deniz Ulaştırma Otoritesi, Hürmüz Boğazı'nda GPS sinyallerine yönelik parazitlerin gemi kazalarına yol açabileceği uyarısında bulundu.
Tümünü Okuİran Hükümet Sözcüsü Fatıma Muhacirani, İsrail'in saldırılarının onuncu gününde yaptığı açıklamada, nükleer tesislerin bulunduğu bölgelerde yaşayanlar için hiçbir tehlike olmadığını belirtti. Muhacirani, mevcut koşullar nedeniyle mazotta üçlü fiyatlandırma uygulamasının iptal edildiğini ve pirinç ithalatı yasağının kaldırıldığını duyurdu.
Tümünü Okuİran Dışişleri Bakanı Arakçi, ABD’nin nükleer tesise düzenlediği saldırının “açık bir uluslararası hukuk ihlali” olduğunu belirterek, Tahran’ın meşru müdafaa hakkını kullanacağını ve güçlü bir yanıt vereceğini söyledi.
Tümünü Okuİsrail Maliye Bakanlığı’nın, İran’a yönelik saldırıları finanse etmek için bütçedeki rezervleri tüketmek üzere olduğu bildirildi.
Tümünü OkuAlmanya Başbakanı Friedrich Merz, İran'a çatışmayı diplomatik yollarla çözmek için ABD ve İsrail ile derhal müzakerelere başlama çağrısında bulundu. Alman hükümeti, pazar sabahı İran'ın nükleer tesislerine yönelik düzenlenen hava saldırılarının, ülkenin nükleer programının önemli bir bölümünü etkilediğini iddia etti.
Tümünü OkuABD Kongresi'nin önde gelen isimleri, Trump'ın İran'a yönelik askeri saldırısına sert tepki gösterdi. Temsilciler Meclisi eski Başkanı Pelosi, Trump'ın Amerikalıların hayatını tehlikeye attığını belirtirken, eski bir istihbarat subayı ise saldırıyı 'itibar kurtarma amaçlı bir gösteri' olarak tanımladı.
Tümünü OkuKatar Dışişleri Bakanlığı, bölgede yaşanan tehlikeli gerilimlere dikkat çekerek, İran'ın nükleer tesislerine yönelik bir saldırının feci sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulundu.
Tümünü OkuThe Wall Street Journal gazetesinin bir Amerikalı yetkiliye dayandırdığı haberine göre, ABD, nükleer tesislere yönelik saldırıların tek seferlik olduğunu ve rejim değişikliği amacı taşımadığını İran'a bildirdi.
Tümünü OkuReuters'a konuşan üst düzey bir İranlı kaynak, ABD saldırısı öncesinde Fordo nükleer tesisindeki zenginleştirilmiş uranyumun büyük bir kısmının taşındığını açıkladı. Kaynak, Kum şehri yakınlarındaki yer altı tesisinde bulunan personelin çoğunun da tahliye edildiğini belirtti.
Tümünü Okuİran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin İsrail ile tam koordinasyon içinde İran'ın barışçıl nükleer tesislerine saldırdığını duyurdu. Açıklamada, bu saldırının karşılıksız kalmayacağı ve İran'ın "saldırgan cephenin algı ve hesaplarının ötesinde" seçenekler kullanacağı belirtildi.
Tümünü Oku