15275
- Admin
- 01 Ocak 1970
YDH- Gazze’deki Han Yunus kentinde Hamas ve el-Fetih taraftarları arasında çıkan çatışmada 3 kişinin öldüğü 30 kişinin de yaralandığı bildiriliyor.
Tümünü OkuYDH- Gazze’deki Han Yunus kentinde Hamas ve el-Fetih taraftarları arasında çıkan çatışmada 3 kişinin öldüğü 30 kişinin de yaralandığı bildiriliyor.
Tümünü OkuYDH- Ulusal Özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun, Direniş’in ulusal biriliğin güvencesi olduğunu belirterek Lübnan’ı Direniş’in koruduğunu söyledi.
Tümünü OkuYDH-Liderliğini Tarık Haşimi’nin yaptığı Hizb-i İslami, Sadr grubuyla İyad Allavi grubunun katılması durumunda Şii-Kürt ittifakına kendilerinin de katılabileceğini açıkladı.
Tümünü OkuYDH-Lübnan’da cumhurbaşkanlığı seçimleri 12. Kez ertelenirken Hizbullah liderliğindeki muhalif partilerin sivil itaatsizliğe hazırlandığı bildiriliyor.
Tümünü OkuYDH-Hamas’a bağlı güvenlik güçlerinin Gazze’deki el-Ezher Üniversitesindeki 35 el-Fetih yanlısı öğrenciyi tutukladığı bildiriliyor.
Tümünü OkuYDH-ABD’nin el-Kaide’ye karşı kullanılmak üzere Irak’taki eski Baas partisi üyelerinden oluşan 70 bin kişilik bir ordu kurduğu bildiriliyor.
Tümünü OkuYDH-Irak İslami Yüksek Konseyi yetkililerinden Ammar el-Hekim, KDP, KYB ve Hizb-i İslami arasında imzalanan anlaşmanın ulusal uzlaşma yönünde önemli bir adım olduğunu söyledi.
Tümünü OkuYDH-Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, hükümetin izlediği politikayı sert bir şekilde eleştirerek muhaliflerin duruma seyirci kalmayacağını söyledi.
Tümünü OkuYDH- Geçtiğimiz gün, İran’la Irak arasında 1975 yılında imzalanan Cezayir anlaşmasını lağvettiğini belirten Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, bu tutumundan geri adım attı.
Tümünü OkuYDH-Irak’ın etkili dini ve siyasi liderlerinden Mukteda Sadr, taraftarlarını Gadir-i Hum bayramında güvenlik güçleriyle çatışmama konusunda uyardı.
Tümünü Oku