14787
- Admin
- 05 Ocak 2010
YDH- Irak Ulusal İttifakı Lideri Ammar el-Hekim, Irak’ta kazanan veya kaybedenin söz konusu olmadığını belirterek tüm siyasi grupları ortak bir görüş etrafında uzlaşmaya çağırdı.
Tümünü OkuYDH- Irak Ulusal İttifakı Lideri Ammar el-Hekim, Irak’ta kazanan veya kaybedenin söz konusu olmadığını belirterek tüm siyasi grupları ortak bir görüş etrafında uzlaşmaya çağırdı.
Tümünü OkuYDH- Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, bazı bölgesel ve uluslar arası güçlerin seçim sandıkları aracılığıyla Irak’ta darbe yapmaya çalıştıklarını söyledi.
Tümünü OkuYDH- Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, İsrail’in bölgede herhangi bir savaş başlatmasının bölge haritasının değişmesine sebep olacağını söyledi.
Tümünü OkuYDH- Suriye’nin Hizbullah’a Scud füzeleri verdiğini iddia eden İsrail, bugün yeniden Suriye ve Lübnan’a yönelik tehditkar açıklamalarda bulundu.
Tümünü OkuYDH- Hizbullah, bir Amerikan heyetinin Lübnan-Suriye sınırında incelemelerde bulunmasına izin verilmesinden dolayı Savunma bakanlığına tepki gösterdi.
Tümünü OkuYDH- Hamas’ın, Filistin’de ulusal uzlaşmanın sağlanabilmesi için yeni bir plan hazırladığı ve el-Fetih’ten bir heyetin yakında Gazze’ye gideceği bildirildi.
Tümünü OkuYDH- Mısır’ın Abluka altındaki Gazze halkının ihtiyaçlarını temin etmek için kullandığı bir tüneli bombalaması sonucu 4 Filistinlinin öldüğü 9 Filistinlinin de yaralandığı bildirildi.
Tümünü OkuYDH- Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri’nin Iraklı siyasi liderlere uzlaşma tavsiye ederek tüm siyasi grupların Irak’ın Lübnanlaşmaması için çaba göstermesi gerektiğini söyledi.
Tümünü OkuYDH- El-Irakiye İttifakı Lideri İyad Allavi, milletvekili adaylığı iptal edilenlerle ilgili olarak itiraz başvurusunda bulunduklarını belirterek Amerika’yı sürece müdahale etmeye çağırdı.
Tümünü OkuYDH- Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Bağdat’taki oy sayım sonuçlarını beklemeye gerek olmadığını belirterek diğer siyasi gruplara koalisyon çağrısında bulundu.
Tümünü Oku