Direniş Ekseni Cephesi (4 Kasım) 2884
- Admin
- 05 Kasım 2024
Filistinli ve bölgesel direniş grupları tarafından 4 Kasım günü gerçekleştirilen başlıca operasyonlar aşağıdaki gibidir.
Tümünü OkuFilistinli ve bölgesel direniş grupları tarafından 4 Kasım günü gerçekleştirilen başlıca operasyonlar aşağıdaki gibidir.
Tümünü Okuİsrail’de savaşın etkisiyle iç göç hareketi ve emlak talebindeki artış, özellikle 'balon krediler' gibi riskli mortgage türlerinin yükselmesine neden oldu. Bu durum, emlak piyasasında ekonomik bir kırılganlık yaratırken, İsrail Merkez Bankası da finansal riskler konusunda uyarı yaptı.
Tümünü OkuABD'de başkanlık seçimleriyle birlikte yapılan Temsilciler Meclisi ve Senato seçimleri, Kongre'nin kontrolünü belirleyerek başkanın yönetim gücünü şekillendirecek. Cumhuriyetçiler Senato'yu geri kazanma peşindeyken, Demokratlar yalnızca 4 sandalye farkla Temsilciler Meclisi'ni yeniden ele geçirme şansına sahip.
Tümünü OkuUzun süredir gündemde olan İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın görevden alınması hamlesine gelen ilk tepkiler, zamanlamasının ABD seçimleriyle aynı döneme denk geldiğine işaret ediyor.
Tümünü OkuFHKC, İsrail'in Batı Şeria'da gerçekleştirdiği tutuklamalar ve Lübnan'daki askeri liderlere yönelik suikast girişimlerine karşı bir mesaj yayımladı. Cephe, baskı ve suikastlara rağmen direnişlerinin süreceğini ve Filistin halkının özgürlüğü için mücadeleden vazgeçmeyeceğini vurguladı.
Tümünü OkuEski bir İsrailli Tümgeneral, Gazze ve Lübnan'da devam eden savaş nedeniyle İsrail işgal ordusunun ciddi bir insan gücü sıkıntısı çektiğini açıkladı.
Tümünü OkuFHKC, ABD seçimlerinde Demokrat ve Cumhuriyetçi partilere boykot çağrısı yaptı. ABD’deki Filistin destekçilerini, Arap ve diğer azınlıkları bu partilere oy vermemeye çağıran FHKC, bu partilerin "sömürgeci hedefler güttüğünü" vurguladı.
Tümünü OkuCarrefour, İsrail’e destek verdiği gerekçesiyle başlatılan boykot kampanyalarının ardından Ürdün'deki tüm mağazalarını kapatma kararı aldığını duyurdu. BDS hareketi bu kararı "halkın bir zaferi" olarak nitelendirdi ve boykot kampanyalarının yoğunlaştırılacağını açıkladı.
Tümünü OkuABD ordusu, Gazze’de yaralanan 23 yaşındaki Çavuş Quandarius Davon Stanley’nin öldüğünü duyurdu.
Tümünü Okuİran Hava Kuvvetleri Komutanı General Hacızade, ülkenin yüzlerce yeraltı füze üssüne sahip olduğunu ve bu üslerin en yeni radar teknolojilerini bile zorladığını açıkladı.
Tümünü Oku