Umran, Dergisi,, “21., Yüzyıl, nükleer, savaşı" /> Umran, Dergisi,, “21., Yüzyıl, nükleer, savaşı" /> Umran Dergisi, “21. Yüzyıl nükleer savaşı" /> Umran Dergisi, “21. Yüzyıl nükleer savaşı" /> Umran Dergisi, “21. Yüzyıl nükleer savaşı" /> Umran Dergisi, “21. Yüzyıl nükleer savaşı"> Umran, Dergisi,, “21., Yüzyıl, nükleer, savaşı">

Umran Dergisi, “21. Yüzyıl nükleer savaşı

Umran Dergisi, “21. Yüzyıl nükleer savaşı"> img
Umran Dergisi, “21. Yüzyıl nükleer savaşı YDH

YDH- Umran Dergisi, başörtüsü özgürlüğünün sadece yüksek öğrenimle sınırlı tutulmak istenmesi, getirilecek serbestliğe bazı "kayıt ve şartlar"ın konulması yönündeki çabaları değerlendirdiği Şubat sayısında başörtüsüne tam özgürlük çağrısı yaptı.




YDH- Umran Dergisi, başörtüsü özgürlüğünün sadece yüksek öğrenimle sınırlı tutulmak istenmesi, getirilecek serbestliğe bazı "kayıt ve şartlar"ın konulması yönündeki çabaları değerlendirdiği Şubat sayısında başörtüsüne tam özgürlük çağrısı yaptı.

 

 

Umran Dergisi, başörtüsünün sadece üniversiteler değil tüm alanlarda serbest olması gerektiğini savundu. Türkiye'de çok ciddi manipülasyon ve korku psikolojisi üzerinden tartışılması istenen başörtüsü meselesi ile ilgi asıl sorulması gerekenleri Umran Dergisi Şubat sayısında gündeme taşıdı: "Başörtüsüne getirilecek özgürlüğün sınırlı olması ne demektir, problem hangi düzlemde ve zihniyetle tartışılmaktadır? Başörtüsü bir inanç özgürlüğü ise bunu kayıt ve şarta bağlamak da nedir?" gibi sorularla mesele, doğru bir zemine oturtulmaya çalışılıyor.

 

 

Umran Dergisi'nin "bu milletin bin yıllık aslî geleneği ile savaşanlar, suların tersine akmadığını ve akmayacağını artık idrak ederler de marazî inatlarından vazgeçerler. Millete başörtüsü yasağını kaldıracaklarının sözünü verenler de "hizmet veren - hizmet alan" gibi ayırımlar üzerinden sürdürülen dirençlere pabuç bırakmazlar" şeklinde bir de temennisi var.

 

 

Umran'ın son sayısında ayrıca; asıl "şer ekseni"nce "iç savaş"a sürüklenmek istenen Pakistan'daki olaylardan hareketle tüm İslâm dünyasının karşı karşıya olduğu "ümmeti atomize etme" tuzağına dikkat çeken bir dosya sunuluyor.

 

 

Dergide Mustafa Ruhi Şirin, Cihan Aktaş ile yapılan söyleşiler ve Abdullah Yıldız'ın Ahmed İhsan Genç ile "geçmişten geleceğe" sohbetleri de dikkati çekiyor.

 

 

Dergi ayrıca arşivlenecek iki belgeyi de okurlarına sunuyor: "Umran Araştırma Grubu" ve İmran Aydınlı tarafından hazırlanan belgelerden ilki Vitali Hakko'nun "Hayatım Vakko" isimli eserinden yapılan önemli alıntılardan oluşuyor. 'Altı çizili' alıntılar, açıklamalarla birlikte değerlendirildiğinde; Cumhuriyet döneminde 'Batılı hayat tarzı' üzerinden kimlere rant sağlandığı ve devlet-sermaye ilişkisinin nasıl şekillendiği daha iyi anlaşılacaktır. İkincisi dosya konusunda da, İslâm dünyasının nükleer güce sahip tek ülkesi olan Pakistan kronolojisine yer veriliyor. Dosya, son aylarda yaşanan olayları enine-boyuna kavramak bakımından önem arz ediyor.

 

 

Umran Dergisi'ne www.umran.org  adresi ile 0212 640 01 22 numaralı telefondan ulaşabilir,
NT mağazaları ve tüm kitapçılardan temin edebilisiniz.