Hizbullah ve müttefiklerinin bakanlarını çekerek düşürdükleri Sa’d Hariri
YDH- Hizbullah ve müttefiklerinin bakanlarını çekerek düşürdükleri Sa’d Hariri hükümetinin yerine yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Necib Mikati, WikiLeaks’te yayımlanan Hizbullah karşıtı sözlerine açıklama getirdi.
YDH- Hizbullah ve müttefiklerinin bakanlarını çekerek düşürdükleri Sa’d Hariri hükümetinin yerine yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Necib Mikati, WikiLeaks’te yayımlanan Hizbullah karşıtı sözlerine açıklama getirdi.
İrna haber ajansının Beyrut’tan bildirdiğine göre Lübnan’da yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Necib Mikati, basın ve halkla ilişkiler bürosu aracılığıyla bir açıklama yaparak WikiLeaks adlı internet sitesinde yer alan belgelerde geçen Hizbullah’la ilgili sözlerine açıklık getirdi.
Necib Mikati’nin WikiLeaks’te yer alan bir belgede Hizbullah’ı “bir kanser tümörü” olarak niteleyen sözleriyle ilgili yapılan açıklamada “Necib Mikati, her zaman görüşlerine ve demeçlerine bağlıdır ve hiçbir zaman polemiğe ve tartışmaya girmemiştir. Söz konusu sitede yer alan bazı haberler gerçek dışıdır, yayımlanan bazı belgeler tam değildir. Birçoğu ise birkaç yıl öncesine ait siyasi tahlillerden ibarettir” denildi.
İlgili Haberler
Lübnan’da hücreler yeniden harekete geçiyor: Suriye hattından militan …
09 Eylül 2026 22:42
İsrail Lübnan'ın güneyinde evleri havaya uçuruyor
09 Eylül 2026 14:01
El-Hatib'den ABD'ye: 'İsrail çekilsin, sonra silahları konuşalım'
08 Eylül 2026 22:52
Lübnan Ordusu: İsrail kontrolünden çıkan tüm bölgelerde konuşlandık
08 Eylül 2026 21:08
