Haaretz'ten Hizbullah'ın yarattığı yıkım konusunda uyarı

img
Haaretz'ten Hizbullah'ın yarattığı yıkım konusunda uyarı YDH

Haaretz gazetesi, Gazze savaşının artan ekonomik maaliyetinin derin bir rahatsızlık yaratmaya başladığını, ancak Siyonist rejimin savaş kabinesinin durumu önemsemediğini yazdı.




YDH - Haaretz gazetesi yayın kurulu, yer yer gündeme gelen Gazze'deki soykırım harekatının iktisadi maliyetlerini gündeme getirdi.

Gazetede yer alan makalede, "Veriler dehşet verici: Lübnan sınırındaki Yukarı Celile Ekonomi Şirketi CEO'su Inbar Bezek tarafından hazırlanan beyaz kitaba göre, doğu ve batı Celile'de yaşayanların yüzde 35,5'i turizm, tarım, sanayi ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteriyor ki bu sektörler tahliyeler ve turistlerin yokluğundan ağır darbe aldı," ifadelerine yer verildi.

Makalede, Hizbullah'ın operasyonlarının devam ettiği Lübnan sınırından on binlerce yerleşimcinin tahliye edildiği ve işletmelerin çöktüğüne dikkat çekildi.

Bununla beraber makalede, sürekli olarak parlamentoya gelen esirlerin aileleri, belediye yetkilileri, ofis sahipleri ve kar amacı gütmeyen kuruluşlarda çalışanların aksine durumun savaş kabinesi tarafından pek önemsenmediğine işaret edildi.

Makalede, "Milletvekillerinin onlara yardım etmek için sayısız araca sahip olması, yardım etme ve sorunlarla ilgilenme istekleri olmadığında önemsizdir. Bakanlıkların tüm beceriksizliklerinin ortaya çıktığı 7 Ekim'de olduğu gibi, yürütme organı yine vatandaşlar için çalışmak yerine birkaç saat daha uyumayı tercih ediyor," denildi.



Makaleler

Güncel