Irak Direnişi’nden İsrail’e misilleme

img
Irak Direnişi’nden İsrail’e misilleme YDH

Irak Direnişi, Irak’ta bir askeri üsse düzenlenen saldırıya karşılık olarak, İsrail işgali altında bulunan stratejik bir hedefe insansız hava aracıyla saldırı düzenlediklerini duyurdu.




YDH- Irak Direnişi, Halk Seferberlik Güçleri’ne (Haşdi Şabi) ait bir askeri üsse düzenlenen saldırıya karşılık olarak İsrail işgali altında bulunan toprakların en güneyindeki stratejik bir hedefe insansız hava aracıyla saldırı düzenledi.

Irak İslami Direnişi, Telegram kanalında yayınladığı açıklamada, bu sabah Kızıldeniz'in kuzey ucunda yer alan Eilat limanındaki "hayati" bölgeye yapılan saldırının sorumluluğunu üstlendi.

Açıklamada, İHA saldırısının “işgalci İsrail rejimine karşı mücadelenin ikinci aşamasının devamı, Gazze'deki Filistinlilere destek ve gaspçı Siyonist varlığın kuşatma altındaki bölgede insanlara karşı gerçekleştirdiği katliamlara misilleme olarak” gerçekleştirildiği belirtildi.

Grup, saldırının aynı zamanda “Irak'ın egemenliğinin ağır bir şekilde ihlal edilmesine ve Haşdi Şabi üslerine yapılan saldırıya misilleme olarak” gerçekleştirildiğini kaydetti.

Daha önce de Irak'ın orta kesimindeki Babil vilayetinde Haşdi Şabi savaşçılarının bulunduğu bir askeri üssün hava saldırısına uğraması sonucu en az bir kişi hayatını kaybetmiş, sekiz kişi de yaralanmıştı.

Lübnan'ın Arapça yayın yapan el-Mayadin televizyonu "hava saldırısının" gece saatlerinde Bağdat'ın güneyindeki Kalsu askeri üssünü hedef aldığını ve üssün ana girişi ile Haşdi Şabi'ye ait bir ofisin vurulduğunu bildirdi.

Haberde, saldırının büyük olasılıkla insansız hava araçları tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.

İsmi açıklanmayan Iraklı bir askeri kaynak, saldırıda üç Iraklı askeri personelin yaralandığını belirtti.

Haşdi Şabi yaptığı açıklamada, bir "patlamanın maddi kayıplara" ve zayiata yol açtığını söyledi ancak yaralı sayısını belirtmedi.

Grup, askeri üsteki binalarının vurulduğunu ve bölgeye müfettişlerin gönderildiğini doğruladı.

AFP'nin sorularını yanıtlayan iki güvenlik kaynağı, patlamadan kimin sorumlu olduğunu ya da bunun bir insansız hava aracı saldırısı olup olmadığını açıklamadı.

Bir İçişleri Bakanlığı yetkilisi de "Patlama ekipman, silah ve araçları vurdu" dedi.

Patlamanın sorumluluğunu üstlenen olmadı.

Patlamadan kısa bir süre sonra ABD ordusu Irak'ta gerçekleştiği bildirilen saldırının arkasında kendi güçlerinin bulunmadığını açıkladı.

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada "ABD bugün Irak'ta hava saldırısı düzenlememiştir" dedi ve Amerikan güçlerinin bir saldırı düzenlediğine dair haberlerin "doğru olmadığını" ekledi.

Ayrıca, IŞİD terör örgütüyle mücadele için kurulduğu iddia edilen ABD liderliğindeki askeri koalisyon da yaptığı açıklamada Irak'ta herhangi bir saldırıya katılmadığını ve herhangi bir yeri vurmadığını duyurdu.

Irak İslami Direnişi Cuma günü yaptığı kısa açıklamada, direniş savaşçılarının insansız hava araçlarını kullanarak İsrail'in Ovda Hava Üssü’nü hedef aldığını duyurmuştu.

Direniş savaşçılarının "15 Nisan 2024 Pazartesi günü, işgal altındaki topraklarımızda bulunan İsrail Ovda Hava Üssü’nü insansız hava araçlarıyla hedef aldığını" belirten İslami Direniş, “düşman kalelerini yok etmeye devam edeceklerini” vurgulamıştı.

Halk Seferberlik Güçleri, İsrail rejiminin ekim ayı başında Gazze'ye yönelik başlattığı saldırılardan bu yana İsrail hedeflerine operasyonlar düzenlemeye devam ediyor.



Makaleler

Güncel