WSJ: İsrail, İran'a saldırısının kapsamını daralttı

img
WSJ: İsrail, İran'a saldırısının kapsamını daralttı YDH

Wall Street Journal gazetesi, Siyonist rejimin İran'a yönelik saldırısının başta daha geniş kapsamlı olmasının planlandığını, ancak İsrailli yetkililerin müttefiklerden gelen yoğun baskılar üzerine saldırının kapsamını daraltmayı tercih ettiğini bildirdi.




YDH - Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin üç üst düzey İsrailli yetkiliye dayandırdığı haberinde, Siyonist rejimin ABD ve diğer müttefiklerinden gelen yoğun diplomatik baskılar nedeniyle İran'a yönelik daha büyük bir saldırı planını rafa kaldırdığı belirtildi.

İsrailli yetkililer ilk etapta, 13 Nisan'da Şam'daki İran konsolosluğuna yapılan saldırıya misilleme olarak İran'ın gerçekleştirdiği saldırıya karşılık, İran'ın başkenti Tahran yakınları da dâhil olmak üzere geçen hafta çok sayıda askeri hedefi vurmayı düşünmüştü.

Haberde, 'böylesine kapsamlı ve etkili bir saldırının' İran tarafından görmezden gelinmesinin daha zor olacağı ve İran'ın güçlü bir misilleme eylemi ihtimalini artırma, dolayısıyla İsrail'in tekrarlanan provokasyonları ve buna eşlik eden misillemenin, bölgeyi tam anlamıyla bir savaşa sürükleme ihtimalinin olduğuna işaret edildi.

Nihayetinde, ABD Başkanı Joe Biden'ın yanı sıra İngiltere ve Almanya dışişleri bakanlarının İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'yu daha geniş çaplı bir mücadeleyi önlemeye çağıran çağrılarının ardından Siyonist rejim, cuma günü daha sınırlı bir saldırı gerçekleştirmeyi seçti.

Haberde, "Yine de İsrailli yetkililere göre saldırı İran'a İsrail'in askeri cephaneliğinin genişliğini ve karmaşıklığını gösterdi," denildi.

İsrail'in iddiası bu şekildeyken, İranlı yetkililer İsrail'in sözde saldırısını küçümsedi ve İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın BMGK'daki heyetinden bir üyenin, İsrail'in İran'ın İsfahan kentini hedef aldığı bildirilen insansız hava aracı saldırısı ve İran'ın misilleme yapıp yapmayacağı konusundaki tutumu sorulduğunda "Ne saldırısı?" diye yanıt vermesini beraberinde getirdi.



Makaleler

Güncel