Kenyalı milletvekili: Dünya İran'ın misillemesinden çok mutlu

img
Kenyalı milletvekili: Dünya İran'ın misillemesinden çok mutlu YDH

Kenya parlamentosunun bir üyesi, İran'ın, İsrail işgali altındaki topraklara yönelik misilleme saldırısından tüm dünyanın "çok mutlu" olduğunu söyledi.




YDH- Kenya Cumhuriyeti Ulusal Meclisi üyesi Farah Maalim Mohamed, bugün Press TV'ye verdiği röportajda, Tahran'ın dünyaya, "Amerikan-Siyonist-Batı sömürgeci hegemonyasının" her istediğini yaptığı takdirde bunun cezasız kalmayacağını kanıtladığını söyledi.

Maalim Mohamed, “İran'ın kendisini ve müttefiklerini koruyabildiğini, Siyonist düşmana ve dünyanın geri kalanına zorbalık yapmaya alışmış Batı'ya karşı durabildiğini” söyledi.

Kenyalı milletvekili, "Öldürmek istedikleri herkesi öldürebileceklerini, bombalamak istedikleri herkesi bombalayabileceklerini sanıyorlar ve üstelik bunlara göre bizim protesto hakkımız yok!" dedi.

Maalim Mohamed şöyle dedi: “Mutluyum, çok mutluyum ve Batı'nın çılgın hegemonyası dışında bütün dünyanın mutlu olduğunu düşünüyorum… Kendilerinden çok daha eski bir medeniyete sahip dünyanın bir kesiminin kendilerine karşı durduğunu ilk kez görüyorlar. ”

Maalim Mohamed şunu vurguladı: "Eğer bundan sıyrılabileceğinizi düşünüyorsanız, bundan kurtulamazsınız ve dünya sizin daha önce yaptığınız gibi dünyaya zorbalık yapmanızı veya cezalandırmanızı izlemeyecek ve bunun sonucunu göreceksiniz."

Maalim Mohamed, dünyanın artık tepki verecek konumda olduğunu ve İran, Rusya ve Çin gibi ülkelerin onlara "çizgiyi geçemeyeceklerini" söyleyeceklerini belirtti.

Mohamed, "Dünyada sekiz milyardan fazla insanın İran'ın yaptıklarından çok memnun olduğunu düşünüyorum ve daha fazla ülkenin İran'ın safına katılacağını umuyorum. Herkes çok mutlu." dedi.

İran, “Gerçek Vaat Operasyonu” adı verilen çok yönlü bir saldırıyla, İsrail rejiminin 1 Nisan'da Suriye'nin başkenti Şam'daki İran diplomatik tesislerine yönelik terör eylemine yanıt vermişti.

Söz konusu operasyon, yüzlerce insansız hava aracı ve onlarca füze ile gerçekleştirilmişti.

İsrail'in Şam'daki İran Büyükelçiliği binasına düzenlediği hava saldırısında Devrim Muhafızları Kudüs Gücü'nden iki general, Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahidi ve General Muhammed Hadi Hacı Rahimi ile onlara eşlik eden beş subay hayatını kaybetmişti.



Makaleler

Güncel