Libya’daki kabile çatışmasında bugün de 16 kişi öldü

img
Libya’daki kabile çatışmasında bugün de 16 kişi öldü YDH

YDH- Libya’nın güneyindeki Tabu kabilesi ile yerel Arap kabileleri arasında yaşanan çatışmalarda bugün de 16 kişinin öldüğü bildirildi.




 

YDH- Libya’nın güneyindeki Tabu kabilesi ile yerel Arap kabileleri arasında yaşanan çatışmalarda bugün de 16 kişinin öldüğü bildirildi.

Fransız haber ajansının bildirdiğine göre çatışmaların yaşandığı Sebha kentindeki hastane kaynakları, bugün sabah ve öğlen saatlerinde yaşanan çatışmalarda 8 Arap’ın öldüğünü 50 kişinin de yaralandığını açıklarken Tabu kabilesinden bir kaynak da yaşanan çatışmalarda kendi kabilelerinden 8 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Fransız haber ajansına demeç veren Sebha hastanesi doktorlarından Abdurrahman el-Ariş, “Biz dün gece uyumadık, Tabu kabilesi saat ikiden itibaren saldırı başlattılar ve kente hakim olacak kadar ilerlediler. Bunun üzerine tüm kent sakinleri silahlanarak kenti savundular” dedi.

Tabu kabilesinden Adem Tibavi ise “Biz ateşkese uyuyoruz ve barış yapılmasını istiyoruz; ancak diğer kabileler son birkaç gündür sürekli olarak bize saldırıyor. Bizler elektrikten ve sudan mahrumuz” dedi.

Muammer Kaddafi rejimi muhaliflerinin önde gelen liderlerinden biri olan Tabu Kabilesi Başkanı İsa Abdulmecid Mansur, Cuma günü Sebha kentinde “etnik temizliğin” durdurulması için uluslar arası topluma müdahale çağrısında bulunmuştu.

Sebha kentindeki çatışmaların geçtiğimiz pazartesi günü yerel Arap kabilelerinin Tabu kabilesini kendilerinden bir kişiyi öldürmekle suçlaması üzerine başladığı bildiriliyor.

Libya Hükümet Sözcüsü, geçtiğimiz Çarşamba günü yaşanan çatışmalarda 70 kişinin öldüğünü açıklamıştı.

Fransız haber ajansı, Libya hükümet sözcüsünün açıklamasından sonra devam eden çatışmalarda 24 kişinin daha öldüğünü bildiriyor.