Perez: Esed’in devrilmesi Hizbullah’a öldürücü darbe olacak
YDH- İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez, Suriye rejiminin devrilmesinin İsrail’i füzeleriyle tehdit eden Hizbullah için öldürücü bir darbe olacağını söyledi.
YDH- İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez, Suriye rejiminin devrilmesinin İsrail’i füzeleriyle tehdit eden Hizbullah için öldürücü bir darbe olacağını söyledi.
İsrail’de yayımlanan Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre İsrail Genelkurmay Başkanı Benny Gantz ile birlikte işgal altındaki Golan tepelerinde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Şimon Perez, Suriye’de rejimin devrilmesinin Hizbullah için ölümcül bir darbe olacağını belirtti.
İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez, “Hasan Nasrullah da durumunun çok zor olduğunu biliyor. İsrail’e füze saldırısında bulunması halinde Lübnan da tehlikede olacak” dedi.
Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’in babasından daha vahşi olduğunu ama zeki olmadığını belirterek Suriye’deki gelişmelerin her halükarda İsrail’in savunma pozisyonunu etkileyeceğini söyledi.
Lübnan’da daha önce stratejik hedeflere saldırmaktan kaçındığını öne süren Perez, Hizbullah’ın füzelerini ateşlemesi durumunda cevabın farklı olacağını ifade etti.
İlgili Haberler
Netanyahu: Suriye'yi Türkiye konusunda defalarca uyardık ancak görmezd…
19 Ağustos 2026
İsrail, toplama kamplarında Filistinliler için darağacı kuruluyor
19 Ağustos 2026
Netanyahu, Trump'ın Gazze planına seçim engeli koydu
17 Ağustos 2026
Netanyahu’nun partisinde koltuk yarışı kızıştı
17 Ağustos 2026

