Maliki, Kürdistan’dan sorumlu danışanını görevden aldı

img
Maliki, Kürdistan’dan sorumlu danışanını görevden aldı YDH

YDH- Irak Başbakanı Nuri el-Maiki, Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerden sorumlu Danışmanı Adil Bervari’yi görevinden aldı.




 

YDH- Irak Başbakanı Nuri el-Maiki, Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerden sorumlu Danışmanı Adil Bervari’yi görevinden aldı.

Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin görevden aldığı Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerden sorumlu danışmanı Adil Bervari, düzenlediği basın toplantısıyla görevinden uzaklaştırıldığını doğruladı ve kendisine Maliki’nin görüşlerini yansıtmayan açıklamalarda bulunduğu için görevden alındığının söylediğini açıkladı.

Kendisinin bu göreve Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani tarafından teklif edildiğini hatırlatan Bervari, “Ben, Kürdistan Bölgesi’nin çıkarlarını koruyorum. Maliki benden Bağdat’ta Kürdistan Bölgesi’nin çıkarlarına aykırı bir tutum beklememeliydi” dedi.

Kendisinin Irak Başbakanı Nuri el-Maliki ve danışmanlık ofisi ile ihtilaflarının birkaç ay önceye dayandığını belirten Adil Bervari, Başbakan Maliki’ye Erbil ile Bağdat’ın petrol, gaz, peşmerge bütçesi ve 140. Madde ile ilgili ihtilaflarının iki tarafın da çıkarına olmadığını söylediğini ifade etti.

“Görevden alınan ya da kızağa çekilen tek kişi ben değilim, Bağdat’taki birçok Kürt yetkiliye de aynı şekilde davranıldı” diyen Adil Bervari, buna örnek olarak Fazıl Bervari ile Babekr Zebari’yi örnek gösterdi.