Tarık Haşimi’nin 13 koruması serbest bırakıldı
YDH- Perşembe günü gıyabi yargılamasına başlanacak olan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi’nin 13 koruma görevlisinin serbest bırakıldığı açıklandı.
YDH- Perşembe günü gıyabi yargılamasına başlanacak olan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi’nin 13 koruma görevlisinin serbest bırakıldığı açıklandı.
El Alem televizyonunun haberine göre Irak Yargı Sözcüsü Abdussettar Bayrakdar, eylül ayında hakkında yargı süreci başlatılan firari Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi’nin gıyabında yargılanmasına perşembe günü başlanacağını açıkladı.
Haşimi ve koruma görevlilerinin çok sayıda cinayet işlemekle suçlandığını belirten Bayrakdar, Haşimi’nin 13 koruma görevlisinin delil yetersizliğinden dolayı serbest bırakıldığını, geri kalan 73 koruma görevlisinin tutukluluk hallerinin ise devam ettiğini söyledi.
Perşembe günü başlanacak gıyabi yargılamada Haşimi’nin koruma görevlileri tarafından öldürüldüğü iddia edilen Ulusal Güvenlik Bakanlığı Genel Müdürünün, İçişleri Bakanlığından bir subayın ve onun koruma görevlisinin öldürülmesi dosyasının ele alınacağı açıklandı.
Altı yargıcın öldürülmesinden de sorumlu tutulan Tarık Haşimi, hakkında çıkarılan tutuklama kararının ardından önce Süleymaniye’ye oradan da Katar ve Suudi Arabistan’a gitmiş, son olarak Türkiye’ye gelmişti.
Halen Türkiye’de bulunan Tarık Haşimi’nin gıyabında yargılandığı mahkemeye gitmesi beklenmiyor.
İlgili Haberler
Barzani’den ABD’ye: Irak’tan çekilmek “utanç verici”
27 Eylül 2026 13:06
Irak’ta İran’a hava kuşatmasına katılmak “haram” ilan edildi
27 Eylül 2026 12:33
Irak direnişi: “Hüseyin, hizmetindeyiz” diyenler İran’ı kuşatamaz
27 Eylül 2026 10:10
Iraklı dinî merciler: İran’a baskıya ortak olmayın
26 Eylül 2026 22:13
