Ateşkes, Hizbullah’ın Zaferi; İsrail’in Hezimeti Olur

img
Ateşkes, Hizbullah’ın Zaferi; İsrail’in Hezimeti Olur YDH

SAAF-İsrail Eski Dış İşleri Bakanı Silvan ŞALOM, bugün yaptığı açıklamada BM’nin kararına




SAAF-İsrail Eski Dış İşleri Bakanı Silvan ŞALOM, bugün yaptığı açıklamada BM’nin kararına şiddetle saldırdı. BM kararına saldıran ŞALOM bu kararın İsrail için hiçbir faydası olmadığını savundu.

 

ŞALOM, İsrail ordu radyosuna verdiği demeçte “Bu BM’den İsrail hakkında çıkan en kötü karardır. Bu karar Hizbullah’ın ve Lübnan’ın başarısı sayılabilir. Lübnan bu kararla Şeb’a çiftliklerine sahip olacak ve İsrail zindanlarındaki esirlerinin serbest bırakılmasını sağlayacaktır.” ŞALOM, sözlerinin devamında BM’nin bu kararının İsrail’in savaşın başlangıcındaki isteklerine de aykırı olduğunu öne sürdü.

 

Öte yandan İsrail Eski Güvenlik Bakanı, hâlihazırda ABD İsrail ilişkileri komisyonu başkanı Ozi Lando, bugün yaptığı açıklamada bu şartlardaki bir ateşkesin Hizbullah’ın zaferi olacağını ve bu ateşkesin zayıfların yerinin olmadığı uluslar arası arenada İsrail’i sarsacağını savundu.

 

Meariv Gazetesinin internet sitesine açıklamada bulunan Ozi, devamla şunları söyledi: “ABD 4 hafta geçmesine rağmen bir başarı sağlayamayan İsrail’in gerekeni yapamayacağına kanaat getirdi. 1 milyona yakın İsrail’li güvenilir bir yer arıyor. Ekonomik kaybın haftada 1 miyar dolardan fazla olduğu tahmin ediliyor. Ordu komutanları ise hala Hizbullah’a öldürücü darbe vurduklarından bahsediyorlar”

 

“Oysa gerçekler ordunun söylediğinin tersine işaret ediyor” diyen Ozi sözlerine şöyle devam etti: “Hizbullah bugün, savaşın başlangıcından daha fazla füze saldırısında bulunuyor… Bu savaş belki de Hizbullah’ın Tel Aviv’e saldırısıyla bitecek. Hizbullah’ın Deymuna’daki Nükleer Santrale uzun menzilli füzelerle saldırması mümkün. Böylesi bir saldırı İsrail’i titretir ve gerçek bir savaş meydana gelir.”



Makaleler

Güncel