Bağdat’taki Şii vakfına bombalı saldırı

img
Bağdat’taki Şii vakfına bombalı saldırı YDH

YDH- Bağdat’taki Şii Vakfı İdare binasına bomba yerleştirilmiş bir araçla düzenlenen saldırıda onlarca kişinin öldüğü ve yaralandığı bildirildi.




 

YDH-Bağdat’taki Şii Vakfı İdare binasına bomba yerleştirilmiş bir araçla düzenlenen saldırıda onlarca kişinin öldüğü ve yaralandığı bildirildi.

İran radyo televizyon kurumuna bağlı Merkezi Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre Bağdat’taki Şii  Vakfı İdare binasına bomba yerleştirilmiş bir araçla düzenlenen saldırıda vakıfta çalışan onlarca kişi öldü onlarcası da yaralandı.

Yerel saatle sabah 11'de gerçekleşen saldırı sonrası ulaşan ilk haberlere göre patlamadan sonra binaya giren kimliği meçhul silahlı kişiler, saldırıdan sağ kurtulan personelden bazı kişileri de rehin aldı.

Rehin alma olayının güvenilir kaynaklar tarafından henüz doğrulanmadığının bildirildiği haberde, ilk belirlemelere göre 8 kişinin öldüğü saldırı sonrasında Irak güvenlik güçlerinin bölgede geniş çaplı operasyon başlattığı ifade edildi.

Saldırıyla ilgili açıklamada bulunan bir vakıf yetkilisi, bazı el-Irakiye üyelerinin Şii Vakfı’nın bir Sünni camiini kendi bünyesine katacağı yönünde asılsız ve kışkırtıcı iddialarda bulunduğunu açıkladı.

Vakıf yetkilisi, Şii Vakfı’nın söz konusu iddiayı defalarca yalanlamasına rağmen el-Irakiye ve Hizb-i İslami’ye bağlı yayın organlarının bir Sünni camiinin Şii Vakfı tarafından kendi bünyesine alınacağına dair iddiaları yayımlamaya devam ettiğini söyledi.