Suriyeli muhalifler Brüksel’de toplanıyor

img
Suriyeli muhalifler Brüksel’de toplanıyor YDH

YDH- Çeşitli gruplara mensup Suriyeli muhalifleri bir araya getirmek amacıyla yarın Brüksel’de kapsamlı bir toplantı düzenleneceği bildirildi.




 

YDH-Çeşitli gruplara mensup Suriyeli muhalifleri bir araya getirmek amacıyla yarın Brüksel’de kapsamlı bir toplantı düzenleneceği bildirildi.

Lübnan’da yayımlanan es-Sefir gazetesi, pazar günü Brüksel’de yapılacak toplantının Suriyeli muhalif grupların tümünün temsilcilerinin katılacak olmasından dolayı son derece önemli olduğunu bildirdi.

Amerika, Katar, Türkiye ve Fransa’nın girişimiyle İstanbul’da kurulan Ulusal Konsey adlı örgütün Suriye muhalefetinin tek temsilcisi olarak ilan edilmesine tepki gösteren muhalif grupların da yer alacağı Brüksel toplantısında tüm muhaliflerin bir çatı altında toplanmasına çalışılacağı bildirildi.

Avrupa Birliği ile Arap Birliği’nin organizasyonu ile gerçekleştirileceği belirtilen toplantıya Müslüman Kardeşlerden Faruk Tayfur, Demokratik Hareket’ten Mişel Kilo ve Semir Ayta, Ulusal Konsey’den Corc Sabra ve diğer üyeler, muhalif İslamcılardan Ahmed Ramazan ve İsam Attar, Ulusal Koordisyon Kurulu’ndan Heysem Menna, Abdulaziz Hayr ve Reca Nasr, Yerel Devrim Komitelerinden Suheyr Atasi, Yerel Koordinasyon Komitelerinden Halid Hani’nin katılacağı bildirildi.

Toplantıya Avrupa Birliği ve Arap Birliği’nden yetkililerin yanı sıra BM Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan’ın yardımcısının da katılacağı açıklandı.