Son Dakika
İnşa

“Türk uçağı İran yapımı uçaksavarla düşürüldü”

27 Haziran 2012 Bu sayfayı yazdır

YDH- Suriye hava sahasını ihlal eden Türk askeri uçağının Suriye ordusundaki İran yapımı bir uçaksavar silahıyla düşürüldüğü iddia edildi.

“Türk uçağı İran yapımı uçaksavarla düşürüldü”
“Türk uçağı İran yapımı uçaksavarla düşürüldü” YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

 

YDH-Suriye hava sahasını ihlal eden Türk askeri uçağının Suriye ordusundaki İran yapımı bir uçaksavar silahıyla düşürüldüğü iddia edildi.

El Alem televizyonunun haberine göre Suriye’den yayın yapan aksalser adlı internet sitesine açıklamada bulunan bir kaynak, Suriye hava sahasını ihlal eden Türk savaş uçağının İran yapımı bir uçaksavarla düşürüldüğünü söyledi.

Suriye’nin 2010 yılında İran’dan satın aldığı bu uçaksavar toplarının ülkenin çeşitli bölgelerinde konuşlandırıldığını belirten kaynak, 23m’lik uçaksavarların dakikada 5 bin mermi atabilme kapasitesine sahip olduğunu söyledi.

Haber içi

Siteye açıklamada bulunana askeri kaynak, Türk savaş uçağının 100 metre irtifayla ve yaklaşık 800 kilometre hızla uçtuğunu ve Suriye radarları tarafından tespit edilemediğini belirterek ancak bu uçaksavar toplarının Türk uçağına manevra yapma fırsatı vermeden düşürdüğünü söyledi.

Optik donanımlı bu uçaksavar toplarında personel bulunmadığı, elektromotor veya server motorlarla hareket eden 23m’lik uçaksavarların dürbün kullanarak hedef aldığı ve uzaktan kumandayla yönetildiği bildirildi.

Suriye Dışişleri Bakanı Sözcüsü Cihad Makdisi, Türk Fantom uçağının 2500 metre mesafeden uçaksavar topuyla vurulduğunu açıklamıştı.

         

İlgili Haberler