Suriyeli komutandan Arap kanallarına yalanlama

img
Suriyeli komutandan Arap kanallarına yalanlama YDH

YDH- Suriyeli komutanlardan General Rustem Gazale, Katar ve Suudi sermayeli televizyon kanallarının kendisinin isyancılara katıldığına ilişkin haberlerini yalanladı.




 

YDH-Suriyeli komutanlardan General Rustem Gazale, Katar ve Suudi sermayeli televizyon kanallarının kendisinin isyancılara katıldığına ilişkin haberlerini yalanladı.

Suriye televizyonuna telefon aracılığıyla açıklamada bulunan Suriye Ordusu Askeri İstihbarat komutanlarından General Rustem Gazale, bazı Arap kanallarının kendisinin isyancıların safına geçtiğine ilişkin haberlerini yalanladı.

General Rustem Gazale, Suriye devlet televizyonuna yaptığı açıklamada bu tür haberlerin Suriye silahlı kuvvetlerinin geniş çaplı operasyonlarıyla temizlenmekte olan silahlı gruplara moral vermeyi amaçlayanların uydurmaları olduğunu söyledi.

Ailesinin Ürdün’e sığındığına damadının da Suriye yönetiminden ayrıldığına ilişkin iddiaları da yalanlayan General Gazale, “ben görevimi sürdürüyorum ailemin tüm üyeleri de Suriye’de güven içindeler” dedi.

Öte yandan başkent Şam’da hakimiyet kurmak için geniş çaplı bir saldırı başlattıklarını öne süren silahlı grupların Suriye güvenlik güçlerinin operasyonları karşısında Şam’ın kenar bölgelerinde ağır kayıplar verdiği onlarca militanın ise tutuklandığı bildirildi.