Annan: Güvenlik Konseyi oylaması ertelensin

img
Annan: Güvenlik Konseyi oylaması ertelensin YDH

YDH- BM Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan, İngiltere’nin Suriye konusunda Güvenlik Konseyi’ne sunduğu karar tasarısının oylamasının ertelenmesini istedi.




 

YDH-BM Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan, İngiltere’nin Suriye konusunda Güvenlik Konseyi’ne sunduğu karar tasarısının oylamasının ertelenmesini istedi.

Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği'nin Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan, Suriye'de üst düzey güvenlik yetkililerinin ölümüyle neticelenen bombalı saldırılardan ötürü bugün Güvenlik Konseyi'nde oylanacak Suriye karar tasarısının ertelenmesini istedi.

AFP'ye konuşan Batılı diplomatlar, İngiltere'nin sunduğu karar tasarısının oylanmasının en az bir gün süreyle ertelenmesi için görüşmelerin yoğun bir şekilde sürdüğünü bildirdi.

Rusya, Suriye'ye ek yaptırımların uygulanması ve Birleşmiş Milletler Evrensel Beyannamesi'nin 7. bölümü kapsamında Suriye'ye askeri müdahaleye imkan sağlayacak olarak karar tasarısına veto uygulayacağını açıklamıştı.

 İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ise bugün Suriye'de yaşanan olaylardan sonra 7. madde kapsamında harekete geçilmesinin zorunluluk olduğunu söyledi.

Fransa Dışişleri Bakanı Sayın Laurent Fabius ise bombalı saldırı sonrasında yaptığı ilk açıklamasında, Suriye'deki krize siyasi çözüm bulunmasının zorunlu bir hal aldığını ifade etti.

Güvenlik Konseyi'nde oylamanın ertelenip ertelenmeyeceği tartışmaları sürerken Amerika'dan Suriye'ye yeni bir yaptırım kararı daha geldi. Amerika, 29 Suriyeli üst düzey yetkiliyi daha yaptırım uygulananlar listesine dahil ettiğini duyurdu.