Fransa’dan Suriyeli muhaliflere geçici hükümet çağrısı

img
Fransa’dan Suriyeli muhaliflere geçici hükümet çağrısı YDH

YDH- Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Suriyeli muhaliflere en kısa süre Suriye'nin tüm kesimlerini kapsayacak geçici hükümet kurmaları çağrısında bulundu.




 

YDH-Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Suriyeli muhaliflere en kısa süre Suriye'nin tüm kesimlerini kapsayacak geçici hükümet kurmaları çağrısında bulundu.

Fransız haber ajansının bildirdiğine göre Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed'in kendi halkı tarafından da artık kabul görmediğini öne süren Fabius, cumartesi akşam saatlerinde yaptığı yazılı açıklamasında, geçiş dönemi ve sonrasına hazırlık yapmak için geçiş hükümetinin kurulmasını istedi.

Fabius, "Hepimiz, Suriye muhalefetinin yönetimi devralma zamanının geldiğinde ittifak halindeyiz. Biz Fransa olarak, Arap Birliği'nin bu yöndeki tüm girişimlerini destekleyeceğiz" dedi.

Fabius, açıklamasında ayrıca yarının Suriye'sinin kurulması çabası içerisinde olan Arap Birliği'ne her türlü desteği verdiklerini, Fransa'da dışişleri bakanlarının katılacağı bir toplantıya ev sahipliği yapabileceklerini kaydetti.

Öte yandan Suriye Ulusal Konseyi Başkanı Abdulbasit Seyda, cumartesi akşam saat 23:00'de Hatay'da basın toplantısı düzenledi.

Seyda, basın toplantısında, Suriye Dostları grubunun Güvenlik Konseyi dışında Suriye'deki krize müdahale etmesini istedi.