“Suriye’nin kuzeydoğusu Bingazi olacak”

img
“Suriye’nin kuzeydoğusu Bingazi olacak” YDH

YDH- Özgür Suriye Ordusu adlı silahlı grubun liderlerinden Muheyman Tai, Suriye'nin kuzey doğusunun “Bingazi” olacağını söyledi.




 

YDH-Özgür Suriye Ordusu adlı silahlı grubun liderlerinden Muheyman Tai, Suriye'nin kuzey doğusunun “Bingazi” olacağını söyledi.

El Arabiya televizyonun yaptığı açıklamalarda bulunan Muhayman Tai, Suriye’nin kuzeydoğusundaki kentlerin büyük bir çoğunluğunun kontrolünü ele geçirdiklerini söyledi.

Suriye’nin kuzeydoğusunda Kamışlı dışındaki şehirlerin Özgür Suriye Ordusu'nun eline geçtiğini belirten Tai, "Deyr Ez-Zor ve Haseke, Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolüne geçti. Bir kaç saat içerisinde de Kamışlı'yı ele geçireceğiz. Böylece, bu bölge, Libya'nın Bingazi şehrinde olduğu gibi korunmuş bölgeye dönüşecek, devrimcilerin hareket noktası olacaktır. Rejim, bu bölgenin sadece yüzde 10’una hükmediyor. Bu alan da Kamışlı ve Haseke'nin merkezidir." dedi.

Özgür Suriye Ordusu adlı silahlı grubun liderlerinden Tai, Suriye Ordusu'nun üst düzey askeri liderleri hedef alan bombalı saldırıdan sonra başkentte operasyonlara başlamasından ötürü Kamışlı ve Haseke'deki özel birliklerini başkent Şam'a çektiğini söyledi.

Suriye Ulusal Konsey Üyesi Bessam Ceare ise "Özgür Suriye Ordusu'nun bugünkü başarısı, aylar önceki hazırlık ve planlara dayanmaktadır. Biz, haftalar öncesinden yapılanları bildiğimiz için neticesinin de ne olacağını biliyorduk. Önümüzdeki 10 gün içerisinde meydandaki durum daha da değişecek. Suriye'de, rejim uçaklarının düştüğüne şahit olacağız. Şuan Halep'te büyük bir savaş devam ediyor" dedi.

Perşembe günü Türkiye ve Irak'la Suriye arasındaki sınır kapılarını kontrol altına aldığını belirten Özgür Suriye Ordusu, Cumartesi günü Suriye'yi Ürdün'e bağlayan Nasib sınır kapısını ele geçirmek için harekete geçti.

AFP'nin haberine göre Özgür Suriye Ordusu'nun bu girişimi başarısızlıkla sonuçlandı.