Halep’te çatışmalar şiddetlendi

img
Halep’te çatışmalar şiddetlendi YDH

YDH- Şam ve Halep’te Suriye güvenlik güçleri ile Özgür Suriye Ordusu adlı silahlı grup arasındaki şiddetli çatışmalar devam ediyor.




 

YDH- Şam ve Halep’te Suriye güvenlik güçleri ile Özgür Suriye Ordusu adlı silahlı grup arasındaki şiddetli çatışmalar devam ediyor.

Muhalif kaynaklara göre Özgür Suriye Ordusu, Halep'in merkezi dışındaki kırsal alanların büyük bir kısmını ele geçirirken merkezdeki istihbarat binası çevresinde şiddeti çatışmalar ise devam ediyor. Azaz şehrinin büyük bir kısmını ele geçiren Özgür Suriye Ordusu'nun şehrin merkezine doğru ilerlediği iddia edildi.

Muhalif kaynaklar, Halep'e bağlı Selahaddin mahallesinin Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolüne geçtiğini ilan ederken Suriye Ordusu'nun bugün sabah tanklarla Selahaddin mahallesine girmeye çalıştığını bildirdi.

Suriye resmi kaynakları da Halep'te şiddeti çatışmaların yaşandığını doğruladı. Kaynaklara göre çatışmada çok sayıda terörist öldürüldü.

Öldürülen teröristler arasında Suriyeli olmayan yabancı savaşçıların da olduğu bildirildi. Suriye TV'nin haberine göre Halep'in kuzeyindeki Qabtan el-Cebel'de şiddetli çatışmaların yaşanırken, teröristlerin kullandığı araçlar imha edildi.

Başkent Şam'da ise el-Midan, el-Kabun ve Seyyide Zeyneb bölgelerinde üstünlük yeniden Suriye Ordusu'nun eline geçerken Özgür Suriye Ordusu devlet kurumlarının bulunduğu el-Mezze ve Berze bölgesinden çekildiğini duyurdu.

El-Arabiya televizyonu; Rukneddin, el-Mezze ve Berze bölgelerinin savaş helikopterleriyle bombalandığını iddia etti.

Resmi kaynaklar, Şam'daki mahallelerin bombalandığı iddialarını yalanlarken bazı mahallelerde teröristlerle çatışmaların sürdüğünü duyurdu.

Muhalifler, Şam'daki operasyonlara Mahir Esed komutasındaki 4. Tugay'ın da katıldığını ifade etti.