İsrail basını: Golan yakınlarında havan topu atıldı

img
İsrail basını: Golan yakınlarında havan topu atıldı YDH

YDH- İsrail basını Suriye’nin İsrail işgali altındaki Golan tepeleri yakınlarında bir havan topu sesi işitildiğini iddia etti.




 

YDH- İsrail basını Suriye’nin İsrail işgali altındaki Golan tepeleri yakınlarında bir havan topu sesi işitildiğini iddia etti.

İsrail’de yayımlanan Yediot Ahtonot gazetesi, Suriye’nin Golan tepeleri sınırında pazartesi akşam saatlerinde bir havan topu atıldığını öne sürdü.

Havan topu sesinin sınırdaki 400 metrelik silahtan arındırılmış bölgeden geldiğini iddia eden gazete, bölge sakinlerinin ve İsrail ordusunun sınırın Suriye tarafından çatışma sesleri geldiğini doğruladığını bildirdi.

Haaretz gazetesi de dün Suriye ordusunun Golan sınırındaki silahsız bölgeye girdiğini belirterek İsrail ordusunun BM temsilcisi ve Güvenlik Konseyi dönem başkanı ile temas kurarak Suriye ordusunun bu tehlikeli adımının sonuçları konusunda uyarıda bulunduğunu bildirmişti.

Haaretz gazetesi, yaklaşık 500 kadar Suriye askerinin 50 zırhlı araçla silahsız bölgeye girdiğini ve birkaç kilometre ilerlediğini yazmıştı.

İsrail hükümeti geçtiğimiz günlerde Suriye’nin Hizbullah’a kimyasal silah veya füze vermesi durumunda bu ülkeye müdahale edebileceği uyarısında bulunmuştu.