Suriye’ye peşmerge gönderildiği haberine yalanlama

img
Suriye’ye peşmerge gönderildiği haberine yalanlama YDH

YDH- Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi, Suriye’deki Kürt bölgelerini kontrol altına almak için bu ülkeye peşmerge gönderildiğine ilişkin haberleri yalanladı.




 

YDH- Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi, Suriye’deki Kürt bölgelerini kontrol altına almak için bu ülkeye peşmerge gönderildiğine ilişkin haberleri yalanladı.

Londra’da yayımlanan el-Kudsu’l Arabi gazetesinin haberine göre Kürdistan Bölgesel Yönetimi yetkililerinden Enver el-Hac Osman, Suriye’deki Kürt bölgelerini kontrol altına almak için bu ülkeye peşmerge birlikleri gönderildiğine ilişkin haberleri yalanladı.

Enver Hac Osman, Kürdistan Bölgesel Yönetiminin resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamasında “Suriye’nin Kamışlı kentine peşmerge gönderildiğine ilişkin haberler ve yayımlanan video görüntüleri gerçeği yansıtmamaktadır. Peşmerge birlikleri, iki yıl önce Habur ve Zomar sınırına yerleştirilmiştir ve buradaki görevlerini sürdürmektedir” dedi.

Açıklamada ayrıca Suriye’deki Kürtleri peşmerge güçleriyle destekleme yönündeki kararın Kürdistan Bölgesel Yönetimi liderleri ve başkanı tarafından alınabileceği belirtildi.

Öte yandan Suudi Arabistan’da yayımlanan Ukaz gazetesi, Suriye ordusundan kaçan veya askere gitmek istemeyen bin kadar kişinin Kürdistan Bölgesine sığındığını ve burada peşmerge birliklerinden askeri eğitim almaya başladığını öne sürdü.

Gazete, Kürdistan Bölgesinde eğitim alan askerlerin kendilerini Suriye yönetiminin devrilmesi sonrasındaki sürece hazırladıklarını belirtti.