PYD: PKK’nın Suriye şubesi değiliz

img
PYD: PKK’nın Suriye şubesi değiliz YDH

YDH- Demokratik Birlik Partisi, (PYD) Suriye'deki Kürt bölgelerinde yaşanan son gelişmeler üzerine yaptığı yayınlardan dolayı Türkiye medyasına tepki gösterdi.




 

YDH-Demokratik Birlik Partisi, (PYD) Suriye'deki Kürt bölgelerinde yaşanan son gelişmeler üzerine yaptığı yayınlardan dolayı Türkiye medyasına tepki gösterdi.

PYD, salı günü yaptığı yazılı açıklamasında, Suriye'nin kuzey batısındaki Kürt bölgelerinin PKK'ya teslim edildiği iddialarını yalanlarken, “Batı Kürdistan'ın” halkın oluşturduğu konseyler tarafından yönetildiğini vurguladı.

Suriye'nin zor bir süreçten geçtiğini belirten PYD "Biz, en başından beri, Suriye devriminin ayrılmaz bir parçası olduk. Öz kimliğimiz ve özel vizyonumuzla, meydanlara indik. Meydanlara inmekte bir an dahi tereddüt etmedik. Tüm Suriyeliler gibi net bir biçimde "Halk, rejimin devrilmesini istiyor" diye haykırdık.

Fakat hiçbir zaman uluslararası ya da bölgesel güçlerin elinde araç olmayacağımızı söyledik. Suriye üzerine düzenlenen konferanslarda, son olarak Kahire'de düzenlenen konferansta, bu düşüncemizi bir kez daha vurguladık. Görüşümüzün net olmasına rağmen, medya alanında çirkin ve haksız saldırılara maruz kalmaktayız.

Bu saldırılar, Batı Kürdistan Halk Konseyi'yle Kürt Ulusal Konseyi arasında imzalanan Erbil anlaşması ve Suriye güvenlik güçleri ve Suriye istihbaratının Kürt şehirlerinden kovulmasından sonra daha da arttı.

Kürt şehirlerinin, Suriye güvenlik güçlerinin elinden halkın eline geçmesine bölgesel bazı güçler, özellikle de Türkiye, öfkelendi. Türkiye medyasında saldırılar, Kürt bölgelerinde kontrollü bir şekilde özerk demokratik yönetime geçiş işleminin başlamasından sonra daha da arttı.

Türk medyası kasıtlı ve gerçeklere aykırı bir şekilde, Kürt bölgelerinde kontrolün PKK'ya geçtiğini duyurdu. Bu ise Suriye gerçekliğine tamamen aykırıdır" dedi.

PYD, açıklamasına şöyle devam etti: "Bu açıklamamızla, PKK'nın Suriye'de herhangi bir varlığının olmadığını ilan etmek istiyoruz. PKK'nın ne örgütlü ne de askeri bir varlığı vardır. Bizim, PKK'nın Suriye'deki şubesi olduğumuz iddiası da gerçeği yansıtmamaktadır. Biz, Suriyeli Kürt bir partiyiz ve mücadele sahamız Batı Kürdistan'dır.

Halkımız, demokratik örgütler ve devrimciler, devrim hareketine kitlesel bir şekilde katıldığımızın tanığıdır. Suriye rejim güçleri, en başından itibaren arkadaşlarımıza ve taraftarlarımıza ateş açtı. Bunun sonucunda çok sayıda şehit verdik."