Halep’te temizliğe es-Sahur mahallesinden başlandı

img
Halep’te temizliğe es-Sahur mahallesinden başlandı YDH

YDH- Suriye güvenlik güçlerinin Halep kentindeki temizlik operasyonuna es-Sahur semtinden başladığı ve çok sayıda teröristi öldürdüğü bildirildi.




 

YDH-Suriye güvenlik güçlerinin Halep kentindeki temizlik operasyonuna es-Sahur semtinden başladığı ve çok sayıda teröristi öldürdüğü bildirildi.

Fars haber ajansının bildirdiğine göre Suriye güvenlik güçlerinin bu sabah Halep’in es-Sahur semtinde başlayan operasyonları sırasında çok sayıda terörist öldürüldü.

Terörist grupların bir süre önce bölgeyi kontrol altına alması sebebiyle semt sakinlerinin başka bölgelere göç ettikleri, bölgenin tamamen silahlı militanların kontrolünde olduğu belirtildi.

 Bölgede hakim olan grubun “Tevhit Ordusu” adını kullandığı ve el-Kaide örgütününkilere benzer sloganlar attıkları bildirildi.

Bölgedeki silahlı grubun Suriye ordusuyla girdiği çatışmada ağır kayıplar verdiği bildirilirken Suudi Arabistan’ın Başkenti Riyad’ın doğusundaki İbn Abbas camiinde imamlık yapan Muhammed Salim el-Harbi adlı bir teröristin de çatışmalar sırasında öldürüldüğü belirtildi.

Terörist grupların kaçırdıkları adamları Selahaddin semtinin meydanında öldürdükleri bildirilirken, Hamdaniye bölgesinde de Özgür Suriye Ordusu adlı silahlı grupla Suriye güvenlik güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi.