Son Dakika
İnşa

Türkiye’den Suriye’ye silah girişine YPG engeli

05 Ağustos 2012 Bu sayfayı yazdır

YDH- Suriyeli Kürtlerin kurduğu Halk Savunma Komiteleri (YPG) Türkiye’den Suriye’ye silah ve militan geçişini engellediklerini açıkladı.

Türkiye’den Suriye’ye silah girişine YPG engeli
Türkiye’den Suriye’ye silah girişine YPG engeli YDH
Yazı boyutu
100%
2 dk okuma

 

YDH- Suriyeli Kürtlerin kurduğu Halk Savunma Komiteleri (YPG) Türkiye’den Suriye’ye silah ve militan geçişini engellediklerini açıkladı.

Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre Suriye’nin Türkiye sınırındaki bazı kentlerde denetimi ele geçiren PYD’ye bağlı Halk Savunma Komiteleri Sözcüsü Türkiye’den Suriye’ye saldırı için geçen militanları engellediklerini ve bazı silah kaçakçılarını tutukladıklarını açıkladı.

Irak Kürdistan Bölgesinden yayın yapan Rudaw’a demeç veren ve isminin açıklanmasını istemeyen bir YPG komutanı, “YPG, başından beri Suriye yönetimine muhalif olduğunu açıkladı. Ancak Suriye’de silahlı çatışmalar başladıktan sonra YPG birlikleri Kürt kentlerini bazı ülkelerin askeri müdahalelerinden ve silahlı grupların saldırısından korumak için silahlandı” dedi.

Haber içi

YPG’nin Suriye’deki Kürt bölgelerini yabancı askeri saldırılara karşı korumak için kurulduğunu belirten komutan, Türk askerlerinin, Suriye Ulusal Konseyi casuslarının ve silah kaçakçılarının Suriye’nin Kürt bölgeleri üzerinden sızma girişimlerini birkaç defa engellediklerini söyledi.

Bazı Türk askeri unsurlarının ellerinde olduğunu da öne süren YPG komutanı, Kürdistan Bölgesinde askeri eğitim görmüş 650 kişinin Suriye’ye girmesini engellediklerine ilişkin haberleri de doğruladı.

Halk Savunma Komiteleri’nin (YPG) PKK veya PYD’nin silahlı kolu olduğuna ilişkin değerlendirmeleri reddeden YPG komutanı, “Bizim herhangi bir siyasi, dini veya ideolojik bağlılığımızdan önce asli ve öncelikli tek hedefimiz Suriye’nin Kürt bölgelerindeki halkı savunmaktır” dedi ve YPG içerisinde Hıristiyanların ve diğer Kürt partilerine mensup kişilerin de bulunuyor olmasının söylediklerini kanıtladığını ifade etti.

İlgili Haberler