Firari başbakan Katar’a gitti

img
Firari başbakan Katar’a gitti YDH

YDH- Başbakanlık görevinden istifa ederek muhaliflere katılan Suriye Başbakanı Riyad Hicab'ın Katar'a gittiği öğrenildi.




 

YDH-Başbakanlık görevinden istifa ederek muhaliflere katılan Suriye Başbakanı Riyad Hicab'ın Katar'a gittiği öğrenildi.

Lübnan'da yayınlanan el-Anba gazetesine konuşan Ulusal Konsey üyesi Muhammed Sarmini, Hicab'ın istifasının ardından hükümetteki diğer bakanların da istifa edeceğini, istifa için uygun zamanı beklediklerini söyledi.

Sarmini, Hicab'ın istifasını rejime vurulmuş büyük bir darbe olarak nitelerken Hicab'ın Katar'a doğru hareket ettiğini söyledi.

Suriye'deki Özgür Suriye Ordusu subaylarıyla her an irtibat halinde olduklarını söyleyen Sarmini, önümüzdeki günlerde başta başkent Şam olmak üzere birçok şehirde sürpriz saldırıların gerçekleşeceğini ifade etti.

Ulusal Konsey kaynaklarına göre Suriye Başbakanı Hicab, Pazar gecesi ailesi, iki bakan ve üç subayla ÖSO koruması altında Ürdün'e sığınmıştı.

Katar'dan yayın yapan el-Cezire TV'de yayınlanan açıklamasında Hicab, Suriye halkının onurlu bir yaşam için haklarını talep ettiği için vahşi bir şekilde katledildiğini söyledi.

Suriye resmi haber ajansı SANA ise Cumhurbaşkanı Beşşar Esed'in bugün, Riyad Hicab’ın başbakan görevinden alınmasını öngören kararnameyi onayladığını duyurdu.

Esed ayrıca Başbakan Birinci Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Bakanı Ömer İbrahim Galavanci’nin mevcut görevlerine ilaveten Başbakanlık göreviyle görevlendirilmesini öngören kararnameyi onayladı.

Suriye'de yaşanan bu gelişmeler üzerine Bakanlar Kurulu öğleden sonra tüm üyelerinin katılımıyla başbakanlık göreviyle görevlendirilen Ömer Galavanci’nin başkanlığında olağanüstü bir oturum düzenledi. Bakanlar Kurulu, Suriye Ordusu'nun ülke genelinde sürdürdüğü operasyonlara desteğini açıklarken orduyu selamladılar.

Hicab'ın istifasını değerlendiren Enformasyon Bakanı İmran Zoabi, istifanın yönetim açısından önemli olmadığını belirterek "Hicab'ın istifası, Suriye yönetiminin siyasetinde bir etkisi olmayacaktır" dedi.



Makaleler

Güncel