Muhaliflerin geçiş hükümetine bir aday daha eklendi

img
Muhaliflerin geçiş hükümetine bir aday daha eklendi YDH

YDH- İstifa ederek Katar'a sığınan firari Suriye Başbakanı Riyad Hicab'ın muhaliflerin kuracağı geçiş hükümetine başkanlık edeceği iddia edildi.




 

YDH-İstifa ederek Katar'a sığınan firari Suriye Başbakanı Riyad Hicab'ın muhaliflerin kuracağı geçiş hükümetine başkanlık edeceği iddia edildi.

Riyad Hicab'ın basın sözcüsü Muhammed Itri, Rusya el-Youm televizyonuna bugün yaptığı açıklamasında, "Hicab'ın eli, Suriyelilerin kanlarına bulaşmamıştır. Sicili, temizdir. Hizmet ve işbirliğiyle doludur. Sayın Hicab, geçiş hükümetinde başbakan olabilir. Buna karar verecek olan Suriye içerisindeki devrimcilerdir. Hicab'a "Evet" diyecek olanlar, devrimcilerdir" dedi.

Hicab'ın ailesiyle birlikte güvenli bir şekilde Suriye dışına çıkarılması için iki aydır Özgür Suriye Ordusu'nun hazırlık yaptığını belirten Itri, "Riyad Hicab, şu anda bir komşu ülkede ve sağlık durumu iyi. Yakında, kameralar karşısına geçecek ve açıklama yapacak" diye konuştu.

Suriye'de ekonominin çöktüğünü iddia eden Itri, "Suriye'nin ekonomisi çöktü. Daha fazla dayanamaz. Ticari başkent Halep, Suriye'deki durumu belirleyen şehir olacak. Halep'in yüzde 80'i, devrimcilerin eline geçti. Suriye ekonomisinin yüzde 80'i de Halep'te dönmektedir" dedi.

Muhaliflere yakın kaynaklara göre Hicab, geçiş hükümeti çalışmaları için gittiği Katar'dan sonra Türkiye'ye gelecek.

Geçiş hükümetinin iki hafta içerisinde kurulacağı iddia edilirken Hicab başkanlığında kurulacak geçiş hükümetine, kendisiyle birlikte yurt dışına çıkan bakanlar, Ulusal Konsey Başkanı Abdulbasit Seyda, Ulusal Konseyin eski başkanı Burhan Galyın, Tuğgeneral Manaf Talas ve Özgür Suriye Ordusunun da katılması bekleniyor.

Geçiş hükümetini kuracak olan Hicab'ın, Suriye'nin Irak'a dönüşmesini engellemek için ordudan karargahlarına çekilmesini ve yönetime desteğini geri çekmesini isteyeceği, Mısır ve Libya'da olduğu gibi uluslararası gözlemcilerin kontrolünde demokratik seçimleri gerçekleştirme vaadinde bulunacağı iddia edildi.



Makaleler

Güncel