Maliki’nin rakipleri yenilgiyi kabul etti

img
Maliki’nin rakipleri yenilgiyi kabul etti YDH

YDH- Irak Meclis başkanı Usame Nuceyfi, Başbakan Maliki’yi güvensizlik oyu ile düşürme girişiminin artık seçenek dışı kaldığını açıkladı.




 

YDH- Irak Meclis başkanı Usame Nuceyfi, Başbakan Maliki’yi güvensizlik oyu ile düşürme girişiminin artık seçenek dışı kaldığını açıkladı.

El Cezire televizyonunun haberine göre Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’yi güvensizlik oyu vererek düşürme girişiminin aktif liderlerinden Meclis Başkanı Usame Nuceyfi, bu girişimin artık seçenek dışı kaldığını söyledi.

Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi, “Maliki’ye güvensizlik oyu verme meselesi mevcut şartlarda artık seçenek dışı oldu. Ülkenin mevcut şartlarında böylesi bir adım atmak mantıksız olur” dedi.

Başbakan Maliki’de reform yapmak yönünde ciddi bir irade görmeleri halinde güvensizlik oyu vererek hükümeti düşürme seçeneğinden tamamen vazgeçeceklerini belirten Nuceyfi, “ülkedeki şartlar, muhtelif siyasi grupların müzakere başlatması için uygun hale geldi. Şu an Nuri el-Maliki’nin ve diğer siyasi grupların siyesi çekişmeleri gerçekten bir tarafa bırakmak istediğini hissediyoruz” dedi.

El-Irakiye Başkanı İyad Allavi, Meclis Başkanı Usame Nuceyfi, Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ve Sadr Hareketi Lideri Mukteda Sadr’ın Başbakan Maliki’yi güvensizlik oyu ile düşürme girişimi başlatmasından sonra Maliki erken seçimlere gitme tehdidinde bulunmuş, Hukuk Devleti İttifakı da Usame Nuceyfi’nin meclis başkanlığının düşürülmesi için imza toplamaya başlamıştı.