Irak, İzzet İbrahim konusunda Suriye ile anlaştı

img
Irak, İzzet İbrahim konusunda Suriye ile anlaştı YDH

YDH- Bağdat ve Şam yönetiminin, Suriye’deki Irak Baas Partisi kalıntılarının Irak’a iadesi konusunda anlaşmaya vardığı öne sürüldü.




 

YDH-Bağdat ve Şam yönetiminin, Suriye’deki Irak Baas Partisi kalıntılarının Irak’a iadesi konusunda anlaşmaya vardığı öne sürüldü.

Kuveyt’le yayımlanan es-Siyasi gazetesi, Irak Başbakanı Nuri el-Maliki ile Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esed’in, devrik Irak diktatörü Saddam Hüseyin’in yardımcısı İzzet İbrahim ile diğer Irak Baas partisi liderlerinin Irak’a iadesi konusunda anlaştıklarını iddia etti.

Siyase gazetesi, Irak Ulusal İttifakı milletvekillerinden Hasan Fetlavi’nin “Maliki ve Esed, Suriye’de bulunan Saddam’ın Yardımcısı İzzet İbrahim ed-Duri ile Irak Baas Partisi’nin üst düzey liderlerinden Yunus Muhammed’in Irak’a teslim edilmesi ve Baas dosyasının kapatılması konusunda anlaştı” dediğini bildirdi.

Kimi kaynaklar, Saddam döneminde el-Kaide’yi Irak’a sokan İzzet İbrahim’in Suriye’den ayrılıp Irak’a döndüğünü iddia ederken Irak güvenlik güçlerinin İzzet İbrahim’in izine rastlayamadığı bildiriliyor.

Amerika’nın Irak’ı işgal ettiği 2003 yılından beri yeri bir türlü belirlenemeyen İzzet İbrahim ed-Duri, kısa bir süre önce bir video kaydı yayımlayarak Baas Partisi’ni yeniden yapılandırdıklarını açıklamıştı.