Panetta: Uçuşa yasak bölge önceliğimiz değil

img
Panetta: Uçuşa yasak bölge önceliğimiz değil YDH

YDH- Amerikan Savunma Bakanı Leon Panetta, Suriyeli muhaliflerin uçuşa yasak bölge oluşturulması yönündeki ısrarlarına rağmen bu konunun Amerika’nın öncelikleri arasında yer almadığını açıkladı.




 

YDH-Amerikan Savunma Bakanı Leon Panetta, Suriyeli muhaliflerin uçuşa yasak bölge oluşturulması yönündeki ısrarlarına rağmen bu konunun Amerika’nın öncelikleri arasında yer almadığını açıkladı.

Associeted Press haber ajansına demeç veren Amerikan Savunma Bakanı Leon Panetta, Suriye’de uçuşa yasak bölge oluşturma konusunun Amerika’nın önceliği olmadığını açıkladı.

Amerikan Savunma Bakanı Leon Panetta, “Amerika’nın Suriye’de bir uçuşa yasak bölgeyi kolayca uygulayabileceğinden eminim; ama bu işi yapmak için çok temel bir karar alınmasına ihtiyaç var ve henüz bu yönde bir karar alınmadı” dedi.

Suriye’de yapılabilecek birçok şey konusunda görüşmeler yaptıklarını belirten Panetta, bunlardan birinin de Suriye’de uçuşa yasak bölge oluşturulması olduğunu ve buna ilişkin sorunlardan söz ettiklerini söyledi ve “en azından benim bildiğim kadarıyla Suriye’de uçuşa yasak bölge oluşturulması önceliklerimiz arasında yer almıyor” diye konuştu.

  



Makaleler

Güncel