Humus hastanesine saldıran militanlar ağır kayıp verdi

img
Humus hastanesine saldıran militanlar ağır kayıp verdi YDH

YDH- Humus kentindeki hastaneye saldıran silahlı grupların ağır kayıplar vererek geri çekilmek zorunda kaldığı bildirildi.




 

YDH- Humus kentindeki hastaneye saldıran silahlı grupların ağır kayıplar vererek geri çekilmek zorunda kaldığı bildirildi.

Breakingnews’in haberine göre Humus’taki el-Kasir devlet hastanesine saldıran silahlı gruplara mensup yaklaşık 100 militan Suriye güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu öldürüldü.

Humus’un Bab Hud ve el-Varşa bölgelerindeki çatışmaların devam ettiği ve bölgede şiddetli patlama seslerinin işitildiği belirtilirken Lübnan sınırındaki Telkelah’a bağlı Üzeyr köyünden sızmaya çalışan bir grup militanın da Suriye güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu kayıplar vererek geri döndükleri bildirildi.

SANA haber ajansı ise Şam’ın Ebu Ramane bölgesinde düzenlenen ve ilk belirlemelere göre 4 kişinin yaralanmasına sebep olan bombalı saldırının sorumluluğunu Ahfad-ı Resul ve Faruk Tugayları adlı silahlı grupların üstlendiğini duyurdu.

Haberde söz konusu grubun kendisine ait internet sitesinde bombalı saldırıyı Faruk Tugayları ile işbirliği içerisinde gerçekleştirdiklerini açıkladığı ifade edildi.

Suriye televizyonu da silahlı grupların Dera kentinde İsa Accac adlı bir doktoru aracına binerken öldürdüğünü bildirdi.