Deyr ez- Zor’da 10 bölge militanlardan temizlendi

img
Deyr ez- Zor’da 10 bölge militanlardan temizlendi YDH

YDH- Suriye güvenlik güçlerinin ülkenin doğusundaki Deyr ez-Zor kentindeki on bölgeyi silahlı militanlardan temizlediği açıklandı.




 

YDH-Suriye güvenlik güçlerinin ülkenin doğusundaki Deyr ez-Zor kentindeki on bölgeyi silahlı militanlardan temizlediği açıklandı.

Suriye televizyonu, güvenlik güçlerinin ülkenin doğrundaki Deyr ez-Zor kentindeki on bölgeyi silahlı militanlardan temizlediğini belirterek Irak sınırındaki Ebu Kemal bölgesinde ise çatışmaların sürdüğünü bildirdi.

Suriye güvenlik güçlerinin Deyr ez-Zor kentinde düzenlediği operasyonlarda 25 militanın öldüğü belirtilirken Deyr ez- Zor Valisi Gassan el-Kanatari, kentin on bölgesinin silahlı militanlardan temizlendiğini ve Hamidiye, Şeyh Yasin ve el-Ardi bölgelerinde ise aralıklı olarak çatışmaların devam ettiğini açıkladı.

Valinin kentteki diğer kurumların yöneticileriyle yaptığı toplantıda çatışmalar sebebiyle semtlerini terk eden halkın evlerine geri dönmesi için gerekli hizmet çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Suriye güvenlik güçleriyle Hama kentinin Feraye bölgesinde çatışmaya giren silahlı militanlardan 16’sının öldürüldüğü belirtilirken çok sayıda silah, mühimmat ve gelişmiş haberleşme araçları ele geçirildiği açıklandı.

Haberde bölge halkının yer göstermesi sonucu militanların kaldıkları evlerin tespit edildiği silahlı gruplara ait sığınakların imha edildiği bildirildi.