Halep’in bir semti daha silahlılardan temizlendi

img
Halep’in bir semti daha silahlılardan temizlendi YDH

YDH- Halep’in Hananu semtinin silahlı gruplardan tamamen temizlendiği, Dera kentinde ise temizliğin son aşamasına gelindiği bildirildi.




 

YDH-Halep’in Hananu semtinin silahlı gruplardan tamamen temizlendiği, Dera kentinde ise temizliğin son aşamasına gelindiği bildirildi.

El Alem televizyonu, Suriye güvenlik güçlerinin düzenlediği son etkili operasyonlar sonucu Halep kentinin Hananu semtinin silahlı gruplardan tamamen temizlendiğini bildirildi.

Başkent Şam’ın dış semtlerinde ağır kayıplar veren silahlı grupların bugün bazı yerleşim merkezlerine rastgele roket fırlattıklarını belirten el-Alem televizyonu, Şam kırsalında bulunan Yebrud bölgesindeki çatışmaların sürdüğünü bildirdi.

Suriye’den yayın yapan shukumaku adlı bir internet sitesine demeç veren Suriyeli bir güvenlik yetkilisi ise güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonlar sonucu Ürdün sınırındaki Dera kentinin silahlı gruplardan tamamen temizlenmek üzere olduğunu açıkladı.

Dera kentindeki operasyonların sürdüğünü belirten güvenlik yetkilisi, bugün yaşanan çatışmalarda bölgedeki silahlı gruplardan birinin liderliğini yapmakta olan Vasim Muhammed el-Beridi ile birlikte Gassan Muhammed es-Semuri ve İsmail Sunhi Fahur adlı üst düzey militanların ölü olarak ele geçirildiğini ifade etti.