AB, Suriye oyunundan çekilme sinyali verdi

img
AB, Suriye oyunundan çekilme sinyali verdi YDH

YDH- Avrupa Birliği Dış Politika Sorumlusu Catherine Ashton, Suriyeli muhaliflerin paramparça olduğunu belirterek Şam’daki yönetimin alternatifini hala bulamadıklarını söyledi.




 

YDH-Avrupa Birliği Dış Politika Sorumlusu Catherine Ashton, Suriyeli muhaliflerin paramparça olduğunu belirterek Şam’daki yönetimin alternatifini hala bulamadıklarını söyledi.

El Alem televizyonunun haberine göre AB Dış Politika Sorumlusu Catherine Ashton, Strazburg’daki AB Parlamentosunda yaptığı açıklamada “AB, Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Ahdar İbrahimi’nin Suriye sorununun çözümü için başlattığı girişimi destekliyor” dedi.

Avrupa Birliği Dış Politika temsilcisi Catherine Ashton, Suriyeli muhaliflerin bütünlük içerisinde olmadığına dikkat çekerek muhaliflerin bu yapısıyla Şam’daki mevcut yönetimin alternatifi olmadığını söyledi.

AB’nin Suriye ile anlaşmaları olduğunu ve bu anlaşmalar çerçevesinde Suriye halkına gıda, eğitim ve içecek su yardımı yapabileceğini belirten Ashton, “Bölge ülkeleri, Kızılay, Kızılhaç ve BM aracılığıyla Suriye halkına insani yardımlara devam edilmelidir” dedi.

Suriye yönetimine ve silahlı gruplara uluslar arası yasalara ve insan haklarına bağlı kalma çağrısı yapan Ashton, “Avrupa Birliği, Şam’daki temsilciliği aracılığıyla Ahdar İbrahimi’ye zorlu görevinde yardımcı olmaya hazırdır” diye konuştu.

Rusya, Çin, bölgesel kurumlar, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ve Suriye’ye komşu ülkelerle temaslarını sürdürdüğünü belirten Ashton, 10 gün içinde de Rusya ve ABD dışişleri bakanlarıyla bir araya geleceğini söyledi.